Chat with us, powered by LiveChat  
Ring oss: 010-516 80 00
Öppettider: Ordinarie öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06:30-18 & Tagene 7-17) Lördagar: Stängt, Sön- & helgdagar: Stängt. Avvikande tider förekommer på anläggningarna, läs mer här.

Mechanum

Intervju med Andreas – mekaniker

andreasNär Andreas började på Mechanum var han kort och gott mekaniker. I dag, åtta år senare, är han även personalutbildare med erfarenhet som bland annat verkstadschef. Att ta ansvar och växa i sin yrkesroll har blivit lite av hans signum.

Som en förlängd utbildning

Saab-förtjust och färsk från gymnasiet blev Andreas anställd som mekaniker på Lerums Bil, år 2007. Bara året efter köptes verkstaden upp av Mechanum, och vad som då skulle kunna ha varit en påfrestande övergång blev istället en uppiggande karriärsöppnare.

– Förutom nya bilmärken och att vi fick frukost på mornarna så var det nog ingen större skillnad i början. Och det tycker jag var bra. Istället finjusterade Mechanum gradvis det som redan fungerade, så att det i bekväm takt blev till det bättre, berättar han.

För Andreas tog det inte lång tid att upptäcka de nya utvecklingsmöjligheterna. Och plötsligt kände han för att göra mer än bara skruva i verkstaden.

– Jag är en disciplinmänniska som gillar ordning och reda, och det får jag verkligen nytta av på Mechanum. Och eftersom att jag gillar att ta ansvar har jag på ett naturligt sätt blivit lite allt-i-allo här. Jag kan röra mig ganska fritt inom min roll och det har betytt mycket för min utveckling, förklarar han.

Men viljan till utveckling blomstrar sällan av sig själv. Den blir som starkast när man får gehör och stöd från såväl chefer som medarbetare. Vilket Andreas känner väl igen från sin hockeytid i Frölunda.

– Lagspelare har jag varit sedan hockeyn. Men innan Mechanum var det helt nytt för mig att leda folk. Att jag tidigt visade intresse för utveckling har dock gjort att jag genom åren fått ta del av olika utbildningar, inom bland annat ledarskap och presentationsteknik. Det har lärt mig väldigt mycket och gett mig förtroende för min egen förmåga, fastslår Andreas.

Att vara mer än mekaniker

Möjligheten att röra sig fritt och utveckla nya ansvar inom sin yrkesroll har gjort Andreas till mer än bara verkstadsbunden. Hans vardag innebär också att hjälpa kunder, avlasta medarbetare, hålla ordning på specialverktyg och bland annat se till så att alla datorer fungerar som de ska. Och förutom att själv åka på utbildningar, lär han även ut.

– Jag ansvarar för alla internutbildningar på Mechanum i Göteborg, kan man säga. Kommer det till exempel en ny bilmodell – inom Volkswagen, Audi och Skoda – så åker på jag nybilsintroduktioner för att själv utbildas. Sedan lär jag ut det viktigaste till våra mekaniker, kundmottagare och innesäljare, förklarar han.

För Andreas är det personliga centralt. Att hjälpa och hantera kunder har gjort att han blivit mer än bara mekaniker. Därför är det nog inte så konstigt att han har en hel del stammisar.

– Min roll i dag är mer som en personlig service tekniker. Jag gillar att själv sköta kundsamtalen. Det gör att man i sin tur förtjänar deras förtroende, vilket har gett mig en del trogna kunder genom åren. Bland annat har jag polisen som stamkund, och innan det var det ambulansen. Så det har alltid varit mycket blåljus med mig, ler Andreas.

Hur har då Andreas mer eller mindre kunnat skräddarsy sin yrkesroll? Svaret är, kort sagt, att han fått testa sig fram.

– Utvecklingsmöjligheten här är större än någon annanstans jag vet om. Man kan klättra högre och snabbare. Jag har ju varit i lite olika tjänster här inom Mechanum och provat på, det var så jag hittade rollen jag har i dag. Bland annat har jag varit verkstadschef för 13 st Volkswagen-mekaniker. Och det fungerade jättebra, men jag kände att arbetsdagarna blev för långa. Då fick jag byta. Och den friheten gillar jag skarpt. Visar man att man vill så får man gärna utvecklas, konstaterar han.

Känslan av att bli sedd

Nöjda kunder når man genom nöjd personal. Och nöjd personal når man genom lyhörd ledning. Enligt Andreas är just detta en av Mechanums största styrkor.

– Eftersom att vi är auktoriserade för nio bilmärken har vi höga krav på oss. Och det skapar ju också krav på personalen. Därför måste ledningen alltid börja i rätt ände, längst bak. För om de anställda är glada så blir kunderna glada. Och det vet Mechanum, så här görs det ofta undersökningar för att se hur nöjda vi är, berättar han.

Även om lagarbetet i verkstaden fungerar utmärkt får man aldrig glömma att det handlar om människor. Människor som hela tiden utvecklas och lär sig. Och vad lär man sig allra bäst av? Jo, felsteg. För Andreas är det just förhållningssättet till eventuella misstag som gör att Mechanum skiljer sig från andra verkstäder. Som gör att de en dag kommer att nå toppen.

– Fel gör alla, även om vi gör det mycket sällan. Men så länge kunden upplever att vi tar ansvar för vad vi gör och alltid rättar till när det blivit fel så har vi lyckats. För att vi ska kunna bli en av de bästa måste vi därför alltid vara ärliga. För visst är vi effektiva, men vi är inga robotar, fastslår han med ett leende.

Vad gäller Andreas egen framtid så är han långt från orolig. Så länge han får utvecklas och lära sig nya färdigheter är allt i sin ordning.

–  Min vilja är att bli bäst på det jag gör. Så enkelt är det. Sedan kan ju det omfatta lite allt möjligt. Skruva vill jag nog inte göra hela livet. Snarare att bli chef och få ta mer ansvar. Med exakt vad vet jag inte ännu. Jag ser ljust på det i alla fall, sammanfattar han glatt.