Chat with us, powered by LiveChat  
Ring oss: 010-516 80 00
Öppettider: Ordinarie öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06:30-18 & Tagene 7-17) Lördagar: Stängt, Sön- & helgdagar: Stängt. Avvikande tider förekommer på anläggningarna, läs mer här.

Är vinterdäcken på?

2017-11-24

Vi befinner oss i slutet av november, med skrapvänliga bilrutor och morgonhal asfalt. Från och med 1 december är det lag på vinterdäck vid vinterväglag. Och för dig som nu ska skifta kommer här lite kontrolltips.

Mönsterdjupet
Enligt lag måste dina vinterdäck ha minst 3 mm i mönsterdjup, oavsett om de är med eller utan dubb. Ju djupare mönster du har på dina däck desto bättre kan de tränga undan vatten, och desto mindre är risken för däckskada.

Lufttrycket
Under sommaren kan vinterdäcken tappa lite tryck. Genom att justera detta undviker du ökat slitage och förhöjd bränsleförbrukning. Dessutom får du bättre köregenskaper. I bilens instruktionsbok, samt i tankluckan, kan du se vilket lufttryck som är rätt för dina däck. Detta kan du enkelt kontrollera och justera på en bensinmack eller hos oss.

Efterspänning
Om du skiftar hjulen på egen hand är det viktigt att efterspänna hjulbultarna när du kört mellan 5 och 10 mil, annars riskerar du att de lossnar. Skiftar du hjulen hos oss ingår efterspänning, då är det bara att svänga förbi så fixar vi det.

Välkommen in
I en auktoriserad verkstad är säkerheten A och O. Här kontrolleras däcken minutiöst, samtidigt som hjulen monteras i moment – med belastning i rätt newtonmeter. På Mechanum går det dessutom snabbt. I filmen nedan kan du se hur smidigt det är att skifta hjul hos oss, och vill du boka en tid är det bara att klicka här.