fbpx  
Ring oss: 010-516 80 00
Öppettider: Ordinarie öppettider: Vardagar: 7-18 (Tagene 7-17) Lördagar: 10-14 (endast Mölndal och Malmö), Sön- & helgdagar: Stängt. Avvikande tider förekommer på anläggningarna, läs mer här.

Audi och Porsche utvecklar ny plattform för elbilar

2017-04-11

Två av de mer exklusiva medlemmarna i VW-familjen, Audi och Porsche, har inlett ett samarbete om att utveckla en ny gemensam plattform för elbilar. Den nya plattformen som ska vara fullt utvecklad 2025 kommer dessutom att vara fullt förberedd för digitala tjänster och autonom teknik (exempelvis självkörande bilar).

”De bästa hjärnorna hos båda företagen ska tillsammans sätta den tekniska kursen för framtiden”, säger Rupert Stadler, chef för Audi i ett pressmeddelande.

Samarbete inom Volkswagen-gruppen, och specifikt mellan Audi och Porsche, är inget nytt. Sedan många år har de båda märkena ett samarbete kring suvar – och med den nya elbilssatsningen positionerar Porsche och Audi sig inför nästa decennium. Oliver Blume, styrelseordförande för Porsche, är dock noga med att poängtera att det även fortsatt kommer att vara distinkta skillnader mellan bilmärkena.

”En Porsche är alltid en Porsche, och så kommer det att vara även i framtiden”, säger Oliver Blume.