fbpx  
Ring oss: 010-516 80 00
Öppettider: Ordinarie öppettider: Vardagar: 7-18 (Tagene 7-17) Lördagar: 10-14 (endast Mölndal och Malmö), Sön- & helgdagar: Stängt. Avvikande tider förekommer på anläggningarna, läs mer här.

Hur mår sommardäcken?

2018-03-12

Snart är det vår i luften! Och i takt med att fåglarna börjar kvittra, tinar även vägarna upp. Från och med 15 april måste dubbdäcken vara av, om det inte råder vinterväglag. Det börjar med andra ord bli dags för sommardäcken. Klicka på ”Boka tid” – så skiftar vi dina hjul för endast 99 kr vid service eller reparation!

Sugen på att skifta själv? Här kommer lite hjälpsamma kontrolltips:

1,6 mm
Där går kravgränsen för sommardäckens mönsterdjup. Helst bör de dock vara minst 3 mm, för att säkerställa rätt grepp vid fuktigt vägunderlag.

Rätt mängd luft
Under sommardäckens semester tappar de ofta lite lufttryck. Genom att kontrollera och justera detta minskar du både däckslitage och bränsleförbrukning – samtidigt som du får bättre köregenskaper. Vet du vilket lufttryck som är rätt för dina däck? Oftast står det i bilens instruktionsbok och tanklock.

Uppföljning
När du skiftat och sedan kört mellan 5 och 10 mil behöver du kontrollera hjulbultarna. Har du låtit oss ta hand om skiftet? Då är det bara att svänga förbi. På Mechanum ingår nämligen alltid efterdragning.

Behöver du nya däck, fälgar eller hjul?
Då har vi goda nyheter. Med vår nya däcktjänst kan du enkelt hitta just de däck, fälgar eller hjul du behöver: mechanum.com/dacksok

Hjulskifte – endast 99 kr
Som auktoriserad verkstad kontrollerar vi noggrant dina däck när vi skiftar dina hjul – samtidigt som vi monterar i moment, med belastning i rätt newtonmeter. Och nu kostar det bara 99 kr, vid service eller reparation! Passa då även på att checka in vinterdäcken i vårt förstklassiga Däckhotell, så gör vi rent dem och ser till att de får vila upp sig i rätt miljö. Boka en tid i dag, och varmt välkommen in med sommardäcken!

Så här smidigt är det att låta oss ta hand om hjulskiftet: