fbpx
  • Ring oss: 010-516 80 00
  • Maila oss: info@mechanum.com
  • Våra öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06: 30-18 & Tagene 7-17) Lör-, sön-& helgdagar: Stängt
Rutbyte på Mechanum

Allt du behöver veta om bilglas

Mechanum är experter på bilglas. I denna artikel kommer vi att diskutera allt du behöver veta om bilglas, varför det är viktigt att agera snabbt vid skador och hur försäkringsbolag kan täcka kostnaderna för reparationer.

Stenskottslagning

Stenskott är en vanlig skada som kan uppstå på bilens vindruta. Om stenskottet är litet och inte har orsakat några sprickor, går det ofta att reparera med hjälp av stenskottslagning. Med hjälp av specialverktyg fyller glasmästaren stenskottet med en akrylbaserad gel, som sedan härdas med hjälp av UV-ljus. En stenskottslagning går på cirka 30 minuter hos oss och är en snabb och kostnadseffektiv lösning som kan förhindra att sprickan sprider sig och orsakar större skador. Ett stenskott påverkar sikten och trafiksäkerheten mer än vad du kan tro. Om stenskottet inte blir åtgärdat blir det exponerat för smuts och fukt, vilket ger sämre förutsättningar för en perfekt lagning. Risken för att stenskottet spricker ökar när det blir minusgrader. Dessutom lämnar en stenskottslagning ett mindre koldioxidavtryck än ett rutbyte. Med andra ord gör du både miljön, plånboken och din bil en tjänst genom att laga ditt stenskott! Under tiden vi utför arbetet bjuder vi på kaffe och wifi.

Stenskottslagning
Stenskottslagning hos Mechanum

Rutbyte

Om stenskottet har orsakat en spricka, har träffat ett kritiskt område på rutan eller om stenskottet är för stort för att reparera, kan det kräva ett rutbyte. Det innebär att hela vindrutan blir utbytt mot en ny originalruta. På Mechanum använder vi endast originalrutor som garanterar att den uppfyller alla krav och standarder för säkerhet och kvalitet. Originalrutorna är speciellt utformade av din biltillverkare för att passa perfekt till din bil och garanterar en hög säkerhetsnivå och maximal prestanda.

Bilglas zonindelning
Grön zon = lagning ok. Gul zon = osynlig lagning ok. Röd zon = lagning ej ok.

Försäkringsbolag

Om olyckan varit framme täcker de flesta försäkringsbolagen kostnaderna för reparation av stenskott eller byte av vindruta. Det är därför viktigt att kontrollera din försäkring för att se vad den täcker och vilka krav som gäller. Lämnar du in din bil hos Mechanum kan du känna dig trygg. Vi samarbetar med alla försäkringsbolag och hjälper dig genom hela processen med att hantera försäkringsärendet för att täcka kostnaderna. Smidigt och enkelt! Vindrutan är en bärande del av bilens konstruktion för att upprätthålla säkerheten och det är viktigt att agera snabbt vid skador. Mechanum är experter på bilglas och kan hjälpa dig med allt som gäller din vindruta.