fbpx
  • Ring oss: 010-516 80 00
  • Maila oss: info@mechanum.com
  • Våra öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06: 30-18 & Tagene 7-17) Lör-, sön-& helgdagar: Stängt

Är din bil redo för vintern?

I sommar var vi många som valde att utforska landets alla smultron-ställen. Bilen har med andra ord inte legat på latsidan. Så, är den redo för vintern? Vi vill att du ska känna dig trygg och bekväm bakom ratten, och därför rekommenderar vi en snabb statuskontroll.

Statuskontroll – vad innebär det?
Med en statuskontroll säkerställer man att det som finns under karossen fungerar felfritt. Mycket handlar om att upptäcka och identifiera eventuella brister innan de hinner växa sig stora. Det gör i sin tur att du kan undvika kostsamma framtida reparationer!

Under en statuskontroll går man till exempel igenom vätskenivåer i motorrum och undersöker bland annat underredets styr- och spindelleder. Allt som rör bromsar och belysning kontrolleras, och sedan provkörs din bil. En statuskontroll är således en garant för säkerhet – men också en försäkran om att din bil är i toppform inför besiktningen. Med hjälp av en statuskontroll slipper du med andra ord tvåor.

Välj rätt verkstad
På Mechanum är vi auktoriserade. Det innebär att alla våra mekaniker och all vår utrustning håller den höga standard som din bils tillverkare rekommenderar. När vi utför en statuskontroll på din bil fyller vi kostnadsfritt på din spolarvätska, kylarvätska och bromsvätska vid behov. Dessutom går det snabbt – när du lämnar in din bil för en statuskontroll hos oss kan du alltid slå dig ner med en kaffe under tiden! Här kan du se hur det går till.

Passa på att glänsa!
Ett bra tips är att passa på med lite bilvård i samband med statuskontrollen. Vår BAS – Maskintvätt, till exempel. Den kostar endast 249 kr och kan utföras samtidigt som statuskontrollen. Då blir bilen trygg och snygg på samma gång. Medan du väntar får du gärna koppla av i vår bekväma lounge, men självklart har du alltid fri lånebil hos oss. Läs mer och boka ditt besök i dag!

Välkommen till Mechanum – vi älskar service!