fbpx
  • Ring oss: 010-516 80 00
  • Maila oss: info@mechanum.com
  • Våra öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06: 30-18 & Tagene 7-17) Lör-, sön-& helgdagar: Stängt

Bilglas

Originalrutor

Lånebil

Drop-in

Alla försäkringsbolag

Tryggt – Enkelt – Smidigt

Drop-In Stenskott

Har du fått ett stenskott i framrutan? Då sparar du tusenlappar på att låta oss laga det så snart som möjligt! Du kan enkelt svänga förbi någon av våra serviceverkstäder på Drop-In före kl 15:30, så hjälper vi dig med att laga stenskottet! Går det inte att laga eller sitter i röd zon kan vi i stället hjälpa dig boka tid för att byta rutan. Vi samarbetar med alla försäkringbolag!

Läs mer

Vi har specialkompetens inom området bilglas

Laga Stenskott

Att laga ett stenskott går relativt snabbt och enkelt. Upp till 3 stenskott kan repareras vid ett tillfälle och processen tar generellt mellan 30 och 40 minuter.

Läs mer Boka här

Lånebil vid rutbyte

Byta vindruta

Vi använder uteslutande tillverkarnas egna bilglas och specialverktyg. Under rutbytet kan du välja till en lånebil som är trygg, bekväm och modern.

Läs mer Boka här

Vad gäller vid stenskott?

Små stenskott kan göra stor skada och i många fall går vindrutan att laga, men ibland behöver den bytas ut. Hur vet man då vad som gäller vid stenskott? I videon kan du se vilka områden som är känsligast på din vindruta och vad som gäller i vilket område.

Vanliga frågor

Har du frågor om bilglas? Här hittar du svar på de allra vanligaste frågorna gällande bilglas och lagning av stenskott. Oavsett om du behöver laga stenskott eller byta vindruta, finns vi här för dig! Besvarar vi inte din fråga här är du varmt välkommen att kontakta oss.

Vad kostar det att byta vindruta?

Det beror på vilket försäkringsbolag och vilken bilmodell du har. Självrisken, och därmed kostnaden, varierar oftast mellan 1 500 kr och 3 000 kr. I samband med att du bokar ditt besök fyller du enkelt i en skadeanmälan. Resten sköter vi med ditt försäkringsbolag.

Vad kostar det att laga stenskott?

Så länge du har en bilförsäkring med glas inkluderat så täcker den lagning av stenskott. Självrisken är vanligtvis runt 200 kr. I samband med att du bokar ditt besök fyller du enkelt i en skadeanmälan. Resten sköter vi med ditt försäkringsbolag.

Hur lång tid tar det att byta vindruta?

Du lämnar in bilen över dagen. Under tiden kan du välja till lånebil. Ibland kan bilen behöva stå över natten för att limmet ska torka innan du kan åka från verkstaden tryggt och säkert.

I dagsläget är våra lånebilar endast tillgängliga för kunder som besöker oss för service eller reparation på någon av våra serviceverkstäder. Om ditt besök gäller en plåt- eller lackskada på någon av våra skadeverkstäder rekommenderar vi att du kontaktar ditt försäkringsbolag – via dem kan du oftast boka en hyrbil om du önskar ersättningsbil under reparationstiden.

Hur lång tid tar det att laga stenskott?

Att laga ett stenskott går relativt snabbt och enkelt. Upp till 3 stenskott kan repareras vid ett tillfälle och processen tar generellt mellan 30 och 40 minuter.

Vad händer om man låter ett stenskott vara kvar för länge?

Låter du ett stenskott vara för länge finns det risk att fukt och smuts tränger in. Detta kan då istället leda till att stenskottet börjar spricka och då krävs i regel ett rutbyte. Så boka en tid så fort som möjligt så undviker du förhoppningsvis byte av hela vindrutan. Under tiden kan du alltid använda dig av ett stenskottsplåster som skyddar fram till att du lämnar in bilen på verkstad.

Kalibrerar ni efter rutbyte?

Ja, det gör vi alltid på de bilar som kräver det.