fbpx
 • Ring oss: 010-516 80 00
 • Maila oss: info@mechanum.com
 • Våra öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06: 30-18 & Tagene 7-17) Lör-, sön-& helgdagar: Stängt

Hjulskifte

Dags för hjulskifte?

Hjulskifte

Dags för hjulskifte? Precis som allt annat som rör din bils prestanda och köregenskaper kan du lita på att Mechanum hjälper dig på ett fackmannamässigt och prisvärt sätt. I samband med service eller reparation kostar hjulskiftet endast 199 kr (ord. pris. 499 kr)!*

Boka här

Hjulskifte eller däckbyte – vad är skillnaden?
Ett hjul består av en fälg och ett däck. Under ett hjulskifte byts en uppsättning däckbeklädda fälgar mot en annan. Hjulskifte är alltså den korrekta benämningen när det är dags för att byta från sommar- till vinterdäck. Ett däckbyte går endast ut på att byta själva däcket som sitter på fälgen. Här är det däckets tillstånd som avgör, inte årstiden.

Vi ser till att ditt hjulskifte blir rätt
Utför du ett hjulskifte på någon av våra verkstäder i Göteborg eller Malmö ser vi till att dina däck placeras på rätt plats under din bil i förhållande till greppyta och mönsterslitage. Även vid nästintill optimala hjulinställningar tenderar däcken att slitas ojämnt, vilket i sin tur kan skapa en ojämn greppyta mot underlaget. Med ett rätt genomfört hjulskifte förlänger du därför helt enkelt däckens livslängd. Bra för ekonomin, miljön och framför allt din egna säkerhet.

Tro det eller ej, men…
Vid ett hjulskifte ska du alltid ha de bästa däcken på bilens bakaxel, även om du har en framhjulsdriven bil! Det beror på att risken för sladd minskar väsentligt med bra bakdäck, något som mer än väl uppväger för maximalt grepp på drivande däckpar.

Däckhotell – 999 kr!
Här får dina däck vila upp sig i en auktoriserad återhämtningsmiljö, med rätt temperatur och ljus. Då slipper du sprickor i däckgummit och behåller på så sätt vägfästet! Dessutom undersöker vi allt från mönsterdjup och slitage till eventuella skador i däcksidan. Här kan du läsa mer om däckförvaring hos oss.

Boka tid för hjulskifte hos Mechanum, så hjälper vi dig med allt från hjulskifte till däckförvaring.

Har du frågor?
Hör gärna av dig till oss via telefon 010-516 80 00 eller maila in till info@mechanum.com.

* Gäller reparationsarbeten som inklusive rabatt kostar mer än 1 500 kr.


Läs mer om Mechanum

Mechanum är en auktoriserad flermärkesverkstad som utför service, reparationer och garantiarbeten på personbilar och transportbilar för 15 av Sveriges mest populära bilmärken. Våra bilmärken är Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Skoda, Volkswagen Transportbilar, Saab, Opel, Volvo, Polestar, Ford, BMW, MINI, Mercedes-Benz och NIO. Vi är utbildade av varje enskilt märke, för att kunna leva upp till deras högt ställda krav. Med andra ord känner vi din bil lika bra som de som byggde den.

 • Utför service, reparation och garantiarbeten oavsett vart du köpt din bil
 • Bilvård, däck och bilglas under samma tak
 • Service- och skadeverkstäder i Göteborg och Malmö
 • Elbilsverkstad i Stockholm
 • Välj till lånebil vid service och reparation på någon av våra serviceverkstäder
 • Nästan alla rikstäckande serviceavtal gäller hos oss, för alla våra märken
 • Arbetar uteslutande med originaldelar och biltillverkarens egna specialverktyg
 • Oavsett om du tankar eller laddar din bil kan du lämna in den hos Mechanum
 • Samarbetar med alla försäkringsbolag
 • Vi tar emot alla våra märkens delbetalningskort