fbpx
  • Ring oss: 010-516 80 00
  • Maila oss: info@mechanum.com
  • Våra öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06: 30-18 & Tagene 7-17) Lör-, sön-& helgdagar: Stängt

Hjulskifte

Dags för hjulskifte? Precis som allt annat som rör din bils prestanda och köregenskaper kan du lita på att Mechanum hjälper dig på ett fackmannamässigt och prisvärt sätt. I samband med service kostar hjulskiftet endast 99 kr (ord. pris. 399 kr)!*


Hjulskifte eller däckbyte – vad är skillnaden?
Ett hjul består av en fälg och ett däck, och under ett hjulskifte så byts en uppsättning däckbeklädda fälgar mot en annan. Hjulskifte är alltså den korrekta benämningen när du nu snart ska byta från sommar- till vinterdäck. Ett däckbyte går endast ut på att byta själva däcket som sitter på fälgen. Här är det däckets tillstånd som avgör, inte årstiden. 

Vi ser till att det blir rätt
Vid ett hjulskifte på någon av våra verkstäder i Göteborg och Malmö ser vi till att dina däck placeras på rätt plats under din bil i förhållande till greppyta och mönsterslitage. Även vid nästintill optimala hjulinställningar tenderar däcken att slitas ojämnt, vilket i sin tur kan skapa en ojämn greppyta mot underlaget. Med ett rätt genomfört hjulskifte förlänger du därför helt enkelt däckens livslängd. Bra för ekonomin, miljön och framförallt för din egen säkerhet.

Tro det eller ej, men…
…de bästa däcken ska faktiskt alltid sitta på bilens bakaxel, även om du har en framhjulsdriven bil! Det beror på att risken för sladd minskar väsentligt med bra bakdäck, något som mer än väl uppväger för maximalt grepp på drivande däckpar.

Däckhotell – 0 kr!
Nu bjuder vi dig som ännu inte förvarat dina däck hos oss på en hel säsong i vårt förstklassiga däckhotell (ord. pris 699 kr). Här får dina däck vila upp sig i en auktoriserad återhämtningsmiljö, med rätt temperatur och ljus. Då slipper du sprickor i däckgummit och behåller på så sätt vägfästet! Dessutom undersöker vi allt från mönsterdjup och slitage till eventuella skador i däcksidan.

Boka tid för hjulskifte hos Mechanum, så hjälper vi dig med allt från hjulskifte till däckförvaring.

* Gäller servicearbeten som inklusive rabatt kostar mer än 1500 kr.