fbpx
  • Ring oss: 010-516 80 00
  • Maila oss: info@mechanum.com
  • Våra öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06: 30-18 & Tagene 7-17) Lör-, sön-& helgdagar: Stängt

Dags att se över utsikten?

Små stenar kan göra stor skada på vindrutan. I många fall går den att laga, men ibland behöver den bytas ut. Hur vet man då vilket som gäller? Här har vi sammanställt en liten kontrollguide!

Stenskott kan vara luriga
Ju längre stenskott får bli kvar på vindrutan desto sämre mår glaset, vilket i sin tur påverkar hela din bil. I bilden nedan kan du se vilka områden som är känsligast på din vindruta:

Röd zon —om stenskott uppstår här behöver rutan bytas ut.

Grön zon– om stenskott uppstår här räcker det oftast med en stenskottslagning, om skadan inte är för stor.

Gul zon – här är stenskott svårare att bedöma, vilket kräver en noggrann undersökning av noggranna vindrutespecialister. Hör bara av dig, så berättar vi mer.

Biltillverkarna vet bäst
Även små stenskott kan innebära stor fara för din bils rutor – vilket i sin tur påverkar hela din bil. Till exempel så är krockkudden på passagerarsidan beroende av att vindrutan ger rätt stöd. Stenskott som ej åtgärdas i tid kan även resultera i att:

  • Fukt och smuts tränger in och förstör filmen i glaset.
  • Sprickan från stenskottet sprids vidare på grund av temperaturväxlingar samt att rutan utsätts för små vridningar från karossen.

Därför måste stenskott lagas så fort som möjligt. På Mechanum är vi utbildade av ditt bilmärke och vi arbetar uteslutande med deras egna originalprodukter, som t.ex. original-vindrutor samt original-vindrutelim. Det gör att det blir rätt från början, så du kan känna dig trygg i en bil med friska och tåliga rutor.

Friskt glas förtjänar friska torkarblad
Ju bättre sikt desto tryggare körning. Därför behöver dina torkarblad bytas ut med jämna mellanrum. Ett tips är att passa på i samband med lagning av stenskott eller vid rutbyte, då slipper du få ränder på din friska och fina vindruta. Vi hjälper dig med helheten – som auktoriserade har vi både specialutbildade glasmästare, originalrutor samt rätt torkarblad för just din bil. Dessutom bjuder vi alltid på montering av torkarblad! Boka ditt besök i dag.

Välkommen till Mechanum – vi älskar service!