fbpx
  • Ring oss: 010-516 80 00
  • Maila oss: info@mechanum.com
  • Våra öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06: 30-18 & Tagene 7-17) Lör-, sön-& helgdagar: Stängt

En av Malmös mest miljövänliga bilverkstäder!

Välkommen till Mechanum Malmö – en av Malmös mest miljövänliga bilverkstäder! Vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder en mer hållbar bilverkstad som inte bara är bra för deras bil, utan även för planeten.

Miljömedvetenheten är stor idag och allt fler lägger större vikt vid att välja företag som ställer om till en mer miljövänlig verksamhet. Vi strävar hela tiden efter att minska vår klimatpåverkan genom att vidta en rad olika åtgärder och följa med i utvecklingen. Mechanums verkstad i Malmö ligger i framkant och är en av Malmös mest miljövänliga bilverkstad. Genomgående för hela företaget är att vi jobbar enligt ISO. Mechanum är certifierade för kvalitet (9001) och miljö (14001). ISO 14001 fungerar som ett ramverk för att minska företagets miljöpåverkan och för att de lagstadgade kraven uppfylls. Det är ett systematiskt tillvägagångssätt för att planera, införa och förvalta ett miljöledningssystem och bedriva ett effektivt och strukturerat miljöarbete.

LED-belysning, grönt elavtal och fjärrvärme

Elektriciteten som används i allt arbete på anläggningen går under ett grönt elavtal, där all el kommer från förnybara källor som sol, vind och vatten. Dessutom är en stor källa våra egna solpaneler som har installerats på anläggningens tak. En av de mest energieffektiva metoderna för uppvärmning av industriella anläggningar är fjärrvärme, vilket är den uppvärmningsmetod som används på Mechanums anläggning i Malmö. All belysning har bytts ut till LED-belysning vilket har bidragit till fler ljuskällor för en bättre arbetsmiljö, men med en mindre total energiförbrukning. LED-belysning är upp till 80% mer energieffektiv än traditionell belysning som använder mer energi och skapar större koldioxidutsläpp. Livslängden för LED-belysning är också betydligt längre och bidrar till att lamporna inte behöver bytas ut lika ofta, vilket ger mindre farligt avfall.

Energieffektiv lack, källsortering och lånebilar

Alla våra skadeverkstäder använder sig av en energieffektiv lack för att minska vår miljöpåverkan. Den traditionella klarlacken kräver hög uppvärmning för att torka, men inte den moderna klarlacken som används hos oss. Den torkar i vanlig rumstemperatur, vilket innebär att vi lägger 0 kWh på att värma upp och kyla ner vår lackeringsbox. Resultatet blir detsamma, men ger en mindre miljöpåverkan och skapar även en bättre arbetsmiljö där man slipper arbeta med varma objekt.

För att minska avfallsmängden är källsortering det mest effektiva sättet. På alla våra anläggningar har vi en omfattande källsortering som inkluderar det allra vanligaste som papper, kartong och metall, men även kemikalier. Totalt har vi 25 olika fraktioner vi sorterar i för att så mycket som möjligt skall materialåtervinnas.

De fria lånebilarna vi erbjuder våra kunder är automatväxlade laddhybrider av modellen Skoda Octavia Combi IV – en modern, bekväm bil med smarta funktioner. Genom våra lånebilar bidrar både vi och våra kunder till att minska utsläppen. Vi tror på att ta ansvar för miljö, samhälle och planet. Vi strävar ständigt efter att minska vår klimatpåverkan och vill ge våra kunder ett bra alternativ i fordonsbranschen. Som företag strävar vi alltid efter att bli bättre och hitta nya, mer hållbara sätt att arbeta. Tiderna förändras och vi är med och leder förändringen.

Välkommen till Mechanum – vi älskar service!