fbpx
 • Ring oss: 010-516 80 00
 • Maila oss: info@mechanum.com
 • Våra öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06: 30-18 & Tagene 7-17) Lör-, sön-& helgdagar: Stängt

Glas

Vi har specialkompetens inom området glas

Glas

Vi på Mechanum samarbetar med alla försäkringsbolag och våra auktoriserade glasmästare ser alltid till att din ruta repareras på rätt sätt. Behöver vindrutan bytas? Inga problem, vi arbetar enbart med originalrutor.

Boka här

Drop-In Stenskott


Har du fått ett stenskott i framrutan? Då sparar du tusenlappar på att låta oss laga det så snart som möjligt! Du kan enkelt svänga förbi någon av våra serviceverkstäder på Drop-In före kl 15:30, så hjälper vi dig med att laga stenskottet!
Går det inte att laga eller sitter i röd zon kan vi i stället hjälpa dig boka tid för att byta rutan. Vi samarbetar med alla försäkringbolag!

Stenskott

Att laga ett stenskott går relativt snabbt och enkelt. Upp till 3 stenskott kan repareras vid ett tillfälle och processen tar generellt mellan 30 och 40 minuter. Stenskott

Rutbyte

Vi använder uteslutande tillverkarnas egna bilglas och specialverktyg. Under rutbytet kan du välja till en lånebil som är trygg, bekväm och modern. Rutbyte

Vad gäller vid stenskott?

Små stenskott kan göra stor skada och i många fall går vindrutan att laga, men ibland behöver den bytas ut. Hur vet man då vad som gäller vid stenskott? I videon kan du se vilka områden som är känsligast på din vindruta och vad som gäller i vilket område.

Vanliga frågor

Vad kostar det att byta vindruta?

Det beror på vilket försäkringsbolag och vilken bilmodell du har. Självrisken, och därmed kostnaden, varierar oftast mellan 1 500 kr och 3 000 kr. I samband med att du bokar ditt besök fyller du enkelt i en skadeanmälan. Resten sköter vi med ditt försäkringsbolag.

Vad kostar det att laga stenskott?

Så länge du har en bilförsäkring med glas inkluderat så täcker den lagning av stenskott. Självrisken är vanligtvis runt 200 kr. I samband med att du bokar ditt besök fyller du enkelt i en skadeanmälan. Resten sköter vi med ditt försäkringsbolag.

Hur lång tid tar det att byta vindruta?

Du lämnar in bilen över dagen. Under tiden kan du välja till lånebil. Ibland kan bilen behöva stå över natten för att limmet ska torka innan du kan åka från verkstaden tryggt och säkert.

I dagsläget är våra lånebilar endast tillgängliga för kunder som besöker oss för service eller reparation på någon av våra serviceverkstäder. Om ditt besök gäller en plåt- eller lackskada på någon av våra skadeverkstäder rekommenderar vi att du kontaktar ditt försäkringsbolag – via dem kan du oftast boka en hyrbil om du önskar ersättningsbil under reparationstiden.

Hur lång tid tar det att laga stenskott?

Att laga ett stenskott går relativt snabbt och enkelt. Upp till 3 stenskott kan repareras vid ett tillfälle och processen tar generellt mellan 30 och 40 minuter.

Vad händer om man låter ett stenskott vara kvar för länge?

Låter du ett stenskott vara för länge finns det risk att fukt och smuts tränger in. Detta kan då istället leda till att stenskottet börjar spricka och då krävs i regel ett rutbyte. Så boka en tid så fort som möjligt så undviker du förhoppningsvis byte av hela vindrutan. Under tiden kan du alltid använda dig av ett stenskottsplåster som skyddar fram till att du lämnar in bilen på verkstad.

Kalibrerar ni efter rutbyte?

Ja, det gör vi alltid på de bilar som kräver det.


Läs mer om Mechanum

Mechanum är en auktoriserad flermärkesverkstad som utför service, reparationer och garantiarbeten på personbilar och transportbilar för 15 av Sveriges mest populära bilmärken. Våra bilmärken är Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Skoda, Volkswagen Transportbilar, Saab, Opel, Volvo, Polestar, Ford, BMW, MINI, Mercedes-Benz och NIO. Vi är utbildade av varje enskilt märke, för att kunna leva upp till deras högt ställda krav. Med andra ord känner vi din bil lika bra som de som byggde den.

 • Utför service, reparation och garantiarbeten oavsett vart du köpt din bil
 • Bilvård, däck och glas under samma tak
 • Service- och skadeverkstäder i Göteborg och Malmö
 • Elbilsverkstad i Stockholm
 • Välj till lånebil vid service och reparation på någon av våra serviceverkstäder
 • Nästan alla rikstäckande serviceavtal gäller hos oss, för alla våra märken
 • Arbetar uteslutande med originaldelar och biltillverkarens egna specialverktyg
 • Oavsett om du tankar eller laddar din bil kan du lämna in den hos Mechanum
 • Samarbetar med alla försäkringsbolag
 • Vi tar emot alla våra märkens delbetalningskort