fbpx
  • Ring oss: 010-516 80 00
  • Maila oss: info@mechanum.com
  • Våra öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06: 30-18 & Tagene 7-17) Lör-, sön-& helgdagar: Stängt

Glas

Vi på Mechanum samarbetar med alla försäkringsbolag och våra auktoriserade glasmästare ser alltid till att din ruta repareras på rätt sätt. Behöver vindrutan bytas? Inga problem, vi arbetar enbart med originalrutor.


Att laga ett stenskott går relativt snabbt och enkelt. Upp till 3 stenskott kan repareras vid ett tillfälle och processen tar generellt mellan 30 och 40 minuter.Vi använder uteslutande tillverkarnas egna bilglas och specialverktyg. Under rutbytet har du alltid fri lånebil som är trygg, bekväm och modern.


Vad gäller vid stenskott?

Små stenskott kan göra stor skada och i många fall går vindrutan att laga, men ibland behöver den bytas ut. Hur vet man då vad som gäller vid stenskott? I videon kan du se vilka områden som är känsligast på din vindruta och vad som gäller i vilket område.

Vanliga frågor

Vad kostar det att byta vindruta?

Det beror på vilket försäkringsbolag och vilken bilmodell du har. Självrisken, och därmed kostnaden, varierar oftast mellan 1 500 kr och 3 000 kr. I samband med att du bokar ditt besök fyller du enkelt i en skadeanmälan. Resten sköter vi med ditt försäkringsbolag.

Vad kostar det att laga stenskott?

Så länge du har en bilförsäkring med glas inkluderat så täcker den lagning av stenskott. Självrisken är vanligtvis runt 200 kr. I samband med att du bokar ditt besök fyller du enkelt i en skadeanmälan. Resten sköter vi med ditt försäkringsbolag.

Hur lång tid tar det att byta vindruta?

Du lämnar in bilen över dagen. Under tiden har du fri lånebil. Ibland kan bilen behöva stå över natten för att limmet ska torka innan du kan åka från verkstaden tryggt och säkert. Självklart behåller du i så fall lånebilen så länge.

Hur lång tid tar det att laga stenskott?

Att laga ett stenskott går relativt snabbt och enkelt. Upp till 3 stenskott kan repareras vid ett tillfälle och processen tar generellt mellan 30 och 40 minuter.

Vad händer om man låter ett stenskott vara kvar för länge?

Låter du ett stenskott vara för länge finns det risk att fukt och smuts tränger in. Detta kan då istället leda till att stenskottet börjar spricka och då krävs i regel ett rutbyte. Så boka en tid så fort som möjligt så undviker du förhoppningsvis byte av hela vindrutan. Under tiden kan du alltid använda dig av ett stenskottsplåster som skyddar fram till att du lämnar in bilen på verkstad.

Kalibrerar ni efter rutbyte?

Ja, det gör vi alltid på de bilar som kräver det.


Mechanum – vi älskar service!