fbpx
  • Ring oss: 010-516 80 00
  • Maila oss: info@mechanum.com
  • Våra öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06: 30-18 & Tagene 7-17) Lör-, sön-& helgdagar: Stängt

Intervju

Mathias Augustsson – VD

Hur arbetar Mechanum med miljö i dagsläget?
Just nu är Mechanum mitt uppe i en omställning där vi så snabbt som möjligt försöker minska andelen bensin och diesel per körda mil. Bland annat innebär detta att vi bygger ut laddinfrastrukturen på anläggningarna samt bygger ut vår egen elproduktion. För tillfället ser det lite olika ut på anläggningarna, då vi prioriterar störst effekt först. Ett par av våra anläggningar behöver ökad matning för att kunna öka antalet laddpunkter, vilket vi jobbar på.

Bara det senaste året har vi installerat totalt 50 st laddpunkter och driftsatt vår första solcellsanläggning på Mechanum i Malmö. Ytterligare 100 laddpunkter och två solcellsanläggningar är under projektering.

Vad har era lånebilar för miljöpåverkan?
De lånebilar vi erbjuder våra kunder är labbhybrider av modellen Skoda Octavia IV. Fördelen med dessa bilar är att de är utrustade med bromskraftsgenerering (batteriet laddas vid bromsning) som leder till att bensinförbrukningen minskar. Även lånecyklar finns att låna på anläggningarna i Mölndal och Malmö. I dagsläget laddas bilarna i den utsträckning det är möjligt. Allt eftersom våra egna möjligheter att ladda ökas, kommer lånebilarnas miljöpåverkan minskas. Trots att utbyggnadprocessen inte är helt färdig är hybridbilarna en snabb och effektiv åtgärd.

Hur ser ert arbete med elbilar ut?
Vi gör hela tiden vårt bästa för att ligga i framkant vad gäller utbildning av högvoltstekniker som kan arbeta med och reparera elbilar – detta för att kunna hjälpa alla som nu eller i framtiden väljer att skaffa en elbil. Vi som verkstadskedja har ett ansvar att vara med i omställningen, och det glädjer oss att även våra kunder är det!