Chat with us, powered by LiveChat  
Ring oss: 010-516 80 00
Öppettider: Ordinarie öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06:30-18 & Tagene 7-17) Lördagar: Stängt, Sön- & helgdagar: Stängt. Avvikande tider förekommer på anläggningarna, läs mer här.

3 tips – innan kylan slår till!

2019-11-26

November går mot sitt slut och vi har en härlig vinter framför oss. Nu när graderna sjunker kommer här tre passande biltips:


1. Rengöring är en investering

Även om vägsalt och smuts sliter på lacken kan det kännas lite motigt att tvätta bilen under vintern. Det beror oftast på att kylan i kombination med oljor, bromsdamm och annan smuts gör att lacken blir extra svår att rengöra. Men det finns en smidig lösning på detta. Passa på med en noggrann rengöring innan kylan slår till – då blir det mycket enklare att hålla lacken ren under vintern.

2. Packa rätt

Julklappar, lediga dagar och lekfull snö är en bra kombination. Men en sak är viktig att tänka på inför både julhandlingen och den vintriga bilsemestern – att packa på rätt sätt. Så här gör du:

-Följ alltid viktgränserna. Då undviker du vinglighet på vägen, vilket annars är en direkt trafikfara. I din bils instruktionsbok kan du se vilken lastvikt som gäller för din bil.

-Låt den tyngsta lasten ligga underst och i mitten – lasta aldrig något tungt ovanför ryggstödet! Vid kraftiga inbromsningar kan tung och lös last flyga framåt med en väldig kraft.

-Packa tätt mot ryggstödet och bagageluckans sidor. På så sätt stuvas lasten fast, vilket är tryggt för både passagerarna och packningen. Last som kan välta eller tippa bör även läggas ner ”på rygg” vid packning.

Har du en takbox? Då behöver du först och främst vara säker på att biltaket, takräcke och takboxen klarar av lastens vikt. Detta kan du kontrollera genom att se vad som står i bilen och takboxens instruktionsbok. Därefter gäller det att lasta så kompakt som möjligt och fylla ut takboxens väggar så gott det går. Och vill du vara extra säker så kan du alltid surra fast takboxen. Kommer takboxen vara tom? Då rekommenderar vi att du tar av den, så sparar du bränsle.

3. Skifta innan halkan

Den 1 december närmar sig och råder det vinterväglag så är det som bekant krav på vinterdäck. Så här års kan halkan slå till lite när som helst, och då är det bra att vara skiftad och förberedd. Vi hjälper dig gärna. Just nu betalar du endast 99 kr för hjulskifte i samband med service eller reparation för över 1500 kr. Dessutom har vi ett förstklassigt däckhotell för endast 699 kr per säsong.
Boka ditt besök i dag!

Vill du ha hjälp med rengöring av lacken? Inga problem- hör bara av dig, så ser vi till att du får rätt bilvård.

 

Välkommen till Mechanum – vi älskar service.