Chat with us, powered by LiveChat  
Ring oss: 010-516 80 00
Öppettider: Ordinarie öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06:30-18 & Tagene 7-17) Lördagar: Stängt, Sön- & helgdagar: Stängt. Avvikande tider förekommer på anläggningarna, läs mer här.

Auktorisation – biltillverkarens förlängda arm

2017-10-11

Auktoriserad service är mer än bara specialverktyg, originaldelar och avancerad utbildning. Det är en brygga mellan din bil och dess tillverkare. Och det är här nyttan blir som tydligast.

* Åtgärder utifrån generalagentens specifika protokoll

* Kostnadsfria aktioner och återkallningar

* Rätt olja som förlänger bilens livslängd

* Felsökning utifrån biltillverkarens databas

Protokoll och behörighet

En auktoriserad verkstad är en förlängning av biltillverkaren. Arbetet hos auktoriserade mekaniker sker nämligen alltid utifrån generalagentens bestämda protokoll. Det betyder att de har unik behörighet till biltillverkarnas uppdateringar och rekommenderade åtgärder. De vet alltså vad som är aktuellt och prioriterat för varje bilmodell, baserat på tid och antal mil. Och det är tryggt, för det ger extremt tydliga riktlinjer. Syftet med att serva och reparera utifrån biltillverkarens egna protokoll är alltid att säkerställa ett säkrare, längre och bättre liv för varje bil.

 

Kvalitetsåtgärder

Gemensamt för alla auktoriserade verkstäder är att biltillverkarna direkt informerar dem om aktuella åtgärder. Det kan t.ex. handla om aktioner, kampanjer, återkallningsarbeten eller upptäckta kvalitetsbrister där något behöver bytas ut. Dessa kan endast utföras hos en auktoriserad verkstad och bekostas av biltillverkaren, vilket gör det gratis för kunden. En icke-auktoriserad har inte samma relation med biltillverkarna, och vet därför inte om någon särskild uppdatering eller säkerhetsåtgärd behöver göras. Detta blir extra tydligt när det gäller din bils mjukvara, då det endast är auktoriserade verkstäder som kan uppdatera den.

 

Ett säkert oljesystem

Det är inte ovanligt att många tänker ”olja som olja”. Men generellt sett är oljan olik för varje bil, vilket innebär att varje biltillverkare har sina egna krav på vilken olja som måste användas vid service. Och eftersom auktoriserade verkstäder endast servar och reparerar enligt biltillverkarnas exakta rekommendationer arbetar de utifrån ett särskilt oljesystem. På så sätt kan kan de garantera att din bil får precis den olja den behöver, så att den mår som den ska och håller längre.

 

Förtroende ger trygghet

Att vara auktoriserad innebär att man har biltillverkarnas och generalagenternas fulla förtroende. I en auktoriserad verkstad hittar man alltså inte på lösningar, man kan dem. Alla åtgärder görs med speciella verktyg och reservdelar – där varje mekaniker är utbildad för varje bilmodell, samt har tillgång till information och uppdateringar för varje enskild bil. När en auktoriserad verkstad felsöker din bil görs det alltid med full tillgång till din biltillverkares databas. Att lämna sin bil i auktoriserade händer är alltså ett tryggt val.

På Mechanum säljs det inga bilar, vi är bara intresserade av att serva och laga dem auktoriserat. Så här ser det ut när vi gör det: