Chat with us, powered by LiveChat  
Ring oss: 010-516 80 00
Öppettider: Sommaröppettider v.28-32: Vardagar: 7-17 (Malmö 06:30-17 & Tagene 7-16) Ordinarie öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06:30-18 & Tagene 7-17) Lördagar: Stängt, Sön- & helgdagar: Stängt. Avvikande tider förekommer på anläggningarna, läs mer här.

Däckhotell – mer än bara förvaring

2019-10-31

Den 1 december närmar sig och snart får sommardäcken en välförtjänt paus. Men hur vet man att de verkligen vilar upp sig? För att var på den säkra sidan finns Mechanums däckhotell. Här behandlas och förvaras däcken på rätt sätt, och så här går det till:

1. Kontroll

När du lämnar in dina däck på vårt däckhotell kan du vara säker på att de alltid undersöks med lika mycket noggrannhet som erfarenhet. Bland annat kontrollerar vi mönsterdjup, lufttryck, slitage, skicket på hjulbultarna och eventuella skador i däcksidan. Skulle däcken vara slitna eller behöva bytas ut? Då ger vi dig alltid förslag på åtgärder i god tid.

2. Förvaring

När däcken är kontrollerade är de redo för återhämtning. Hos oss förvaras dina däck ostört i en mörk och svalkande miljö. Här är det rätt mängd syre och ozon som gäller, vilket hindrar däckgummit från att torka ut och få sprickor. På så sätt behålls vägfästet, samtidigt sommardäckens livslängd förlängs.

Sparar båda kraft och utrymme

Att checka in däcken i vårt däckhotell är inte bara det bästa sättet att säkerställa däckens välmående – det är även det smidigaste. Du slipper bli nedsmutsad och bära tungt när det är dags för hjulskifte. Dessutom sparar du värdefullt förvaringsutrymme i garaget.

Att checka in är enkelt

På Mechanum är vi auktoriserade och vi arbetar alltid enligt våra biltillverkares exakta rekommendationer. Ge oss förtroendet att ta hand om dina däck på samma sätt som vi tar hand om din bil. Då får dina sommardäck den auktoriserade återhämtningen de förtjänar.

Tips– boka ett hjulskifte på vår hemsida och kör in till oss med vinterdäcken i bakluckan.
Då skiftar vi dina hjul och ger dig en hel säsong i vårt förstklassiga däckhotell för endast 999 kr!
Boka ditt hjulskifte här.

Vill du endast checka in sommardäcken i vårt däckhotell? Inga problem, då är det bara att köra in till någon av våra anläggningar.

Välkommen in till Mechanum – vi älskar service!