Chat with us, powered by LiveChat  
Ring oss: 010-516 80 00
Öppettider: Ordinarie öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06:30-18 & Tagene 7-17) Lördagar: 10-14 (endast Mölndal och Malmö), Sön- & helgdagar: Stängt. Avvikande tider förekommer på anläggningarna, läs mer här.

Hjulskifte eller däckbyte – vad är skillnaden?

2018-10-15

Den 1 december närmar sig och snart är det dags för hjulskifte. Eller säger man däckbyte? Det är lätt att bli förvirrad. Men, varning för nörderi, här kommer svaret:

 

Ett hjul består av en fälg och ett däck, och under ett hjulskifte så byts en uppsättning däckbeklädda fälgar mot en annan. Hjulskifte är alltså den korrekta benämningen när du nu snart ska byta från sommar- till vinterdäck.

Ett däckbyte går endast ut på att byta själva däcket som sitter på fälgen. Här är det däckets tillstånd som avgör, inte årstiden.

Som du säkert listat ut så är vi på Mechanum väldigt förtjusta i däck, fälgar och hjul. Vi skiftar och byter gärna åt dig, och i vårt däckhotell får dina däck precis den återhämtning de behöver. Dessutom har vi gjort det lättare för dig att hitta nya däck, fälgar och hjul – gå bara in på vår smidiga däcktjänst: mechanum.com/dacksok

 

Varmt välkommen till Mechanum!