Chat with us, powered by LiveChat  
Ring oss: 010-516 80 00
Öppettider: Ordinarie öppettider: Vardagar: 7-18 (Tagene 7-17) Lördagar: 10-14 (endast Mölndal och Malmö), Sön- & helgdagar: Stängt. Avvikande tider förekommer på anläggningarna, läs mer här.

Höstrusta bilen – Tre enkla tips!

2018-09-21

Höstens svalare dagar är på ingång. Och vi vill att du och din bil ska stå redo inför kommande körväder och väglag. Här kommer därför tre enkla hösttips:

 

1. Byt torkarblad

För att garantera god sikt på vägen behöver bilrutan hållas ren. Därför är det klokt att välkomna hösten med nya torkarblad, samt fylla på spolarvätskan. Är du osäker på vilka blad som är rätt för din bil? Eller vilken spolarvätska som bäst klarar kylan? På Mechanum har vi stenkoll, så fråga oss gärna!

2. Se över däcken

Med frostiga morgnar i sikte börjar det snart bli dags att planera hjulskiftet. Tänk på att:

Sommardäcken behöver lite omsorg innan de får sin välförtjänta vila. Kontrollera att däcken har ett mönsterdjup på minst 1,6 mm, samt att de är jämnt slitna och inte råkat ut för skador i däcksidan. För att undvika försämrat däckgummi behöver du även göra rent däcken, innan du låter dem vila i ett svalt och mörkt rum. Och för att spara tid och plats så kan du alltid låta vårt däckhotell ta hand om dina sommardäck när du ändå skiftar hos oss.

Vinterdäcken måste minst ha 3 mm i mönsterdjup, oavsett om de är med eller utan dubb. Det är vanligt att däcken tappar lite tryck under sommaren, och justerar du detta så lever de längre. Vilket lufttryck som är rätt för dina däck ser du i bilens instruktionsbok eller tanklucka. För bästa möjliga väghållning rekommenderar vi även att du har samma tillverkare på dina däck, både fram och bak. På jakt efter nytt? Här kan du smidigt hitta nya däck, fälgar och hjul: mechanum.com/dacksok.

3. Var noga med lamporna

Så här års kan det börja skymma tidigt, och med blöta löv på vägen blir det extra viktigt med god sikt. Därför rekommenderar vi alltid noggrann tvätt av lyktglasen, med bilschampo. Behöver du dessutom byta strålkastarlampa? Då är det bra om du undviker att ta på lampans glasyta, vilket annars påverkar lampans ljusbild och livslängd.

Vi hjälper dig

Hos oss hittar du alltid rätt torkarblad, spolarvätska, däck och lampor till din bil. Dessutom byter vi dina lampor och torkarblad gratis. Börjar det bli dags för service? Vi hjälper dig gärna. Och under tiden kan du röra dig fritt i en av våra sprillans nya lånebilar.

Ett servicebesök bokar du lika snabbt som smidigt på www.mechanum.com/boka.

Välkommen till Mechanum – din märkesauktoriserade verkstad!