Chat with us, powered by LiveChat  
Ring oss: 010-516 80 00
Öppettider: Ordinarie öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06:30-18 & Tagene 7-17) Lördagar: Stängt, Sön- & helgdagar: Stängt. Avvikande tider förekommer på anläggningarna, läs mer här.

Rätt olja stärker bilen

2019-01-23

Din motor är din bils starkaste muskel. Med rätt olja i rätt intervaller tar du hand om den på bästa sätt. Här kommer lite oljetips:

En viktig ovana

Oljan ser till att smörja, täta, kyla och skydda din motor. Ju friskare den är, desto bättre mår bilen. Därför gör du rätt i att plocka fram oljestickan lite då och då. Det ger dig stenkoll på din oljenivå, så att du i lugn och ro kan fylla på innan bilen tar skada. Detta är viktigt, för i takt med att oljenivån sjunker ökar nämligen påfrestningen på den återstående oljemängden – som snabbt blir förorenad och förbrukad. Med frisk olja i rätt intervaller ser du helt enkelt till att undvika en överhettad och nedsliten motor.

Så här i vinter

Kyliga vintermorgnar kan vara påfrestande för din motor, särskilt om den inte får värma upp på rätt sätt. Tänk på att en motor behöver vara välsmord med frisk olja för att kunna vara kyltålig. Om du har en motorvärmare så rekommenderar vi att du använder den redan vid 3 plusgrader. På så sätt går det snabbare för din motor och din olja att nå rätt arbetstemperatur.

Fyll på mellan servicebesöken

Dagens motoroljor blir mer och mer lättflytande, med syfte att vara så miljövänliga och bränsleeffektiva som möjligt. Du kan därför behöva fylla på någon eller några liter olja mellan dina servicetillfällen. Vet du vilken olja som är rätt för just din bil? Hör bara av dig till oss, vi svarar gärna.

Ett särskilt oljesystem

Det är vanligt att många tänker ”olja som olja”. Men generellt sätt så skiljer sig oljan från bil till bil. Varje biltillverkare har nämligen sina egna krav på vilken olja som måste användas vid service. Och eftersom auktoriserade verkstäder endast servar och reparerar enligt biltillverkarnas exakta rekommendationer arbetar de utifrån ett särskilt oljesystem. På så sätt kan de garantera att din bil får precis den olja den behöver, så att den mår som den ska och därför håller längre.

Vi är auktoriserade, och i vår kundmottagning kan du faktiskt köpa din egen enliters- eller fyralitersförpackning av den särskilda olja vi använder när vi servar just din bil.
Varmt välkommen in!