Chat with us, powered by LiveChat  
Ring oss: 010-516 80 00
Öppettider: Ordinarie öppettider: Vardagar: 7-18 (Tagene 7-17) Lördagar: 10-14 (endast Mölndal och Malmö), Sön- & helgdagar: Stängt. Avvikande tider förekommer på anläggningarna, läs mer här.

Vårrusta bilen – tre heta tips!

2018-05-04

Adjö, grus och frost! Nu är det äntligen dags att välkomna vårvägarna. Och därför vill vi passa på att ge dig tre nyttiga tips – som håller bilen i form och vårkörningen på topp.


1. Se över lacken

Så fort solen tittar fram är det dags att rengöra och vaxa lacken – ordentligt. Det är nämligen viktigt att du blir av med skadliga saltrester. Då förhindrar du rostbildning och får samtidigt ett härlig lyster i vårsolen.

2. Titta till batteriet och oljan
Bilbatterier kan tappa kraft på grund av kyla. Och med en sådan frostig vinter att se tillbaka på gör du rätt i att kontrollera batteriet. Passa då även på att se över oljenivån, som kan behöva fyllas på, eller ta reda på när din nästa service är. Vi på Mechanum hjälper dig gärna – med så väl oljan som batteriet.

3. Byt torkarbladen
För fram- och bakrutans bästa bör du byta torkarblad minst en gång per år. En bra tumregel är att passa på vid stenskottsreparation, hjulskifte, service eller årets första biltvätt. Just nu byter vi på Mechanum dina torkarblad gratis! Du betalar endast för materialet, och byter du både fram och bak så får du även en flaska spolarvätska för endast 1 kr. Lysande, eller hur?

Boka ditt besök i dag, snabbt och smidigt: mechanum.com/boka

Välkommen till Mechanum – din auktoriserade verkstad i solen!