fbpx
  • Ring oss: 010-516 80 00
  • Maila oss: info@mechanum.com
  • Våra öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06: 30-18 & Tagene 7-17) Lör-, sön-& helgdagar: Stängt

Om Mechanum

Vi älskar service!

Om Oss

Att lämna in bilen ska alltid kännas tryggt och enkelt. Detta är vårt motto.

Boka här

Vi vill höja ribban inom verkstadsbranschen och är därför lika noga med servicen i våra verkstäder som i våra kundmottagningar. Genom att vara lyhörda och flexibla kan vi vara innovativa och därmed anpassa vårt auktoriserade hantverk efter just din vardag. Så att du alltid kan känna dig säker i en välmående bil, utan att behöva planera om din dag eller oroa dig över plånboken. En trygghet för dig, en självklarhet för oss.

År 2008 slog vi upp portarna till vår första verkstad i Partille. I dag är vi auktoriserade för hela 15 populära bilmärken – med flera service- och skadeverkstäder i både Göteborg och Malmö. Det är en spännande resa, som ständigt når nya mål.

Vi har förtjänat våra bilmärkens fulla förtroende. Nu vill vi ha ditt. Välkommen till Mechanum – vi älskar service!

Mechanum är en renodlad auktoriserad flermärkesverkstad som utför service, reparationer och garantiarbeten på personbilar och transportbilar. Våra bilmärken är Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Skoda, Volkswagen Transportbilar, Saab, Opel, Volvo, Polestar, Ford, BMW, MINI, Mercedes-Benz och NIO.

Huvudkontor: Göteborg

Antal anställda: 348

Omsättning: 609 miljoner kronor under verksamhetsåret 2023

Anläggningar: I dagsläget finns fem anläggningar i Göteborg, en i Malmö och en elbilsverkstad i Stockholm.

Auktoriserad verkstad för: Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Skoda, Volkswagen Transportbilar, Saab, Opel, Volvo, Polestar, Ford, BMW, MINI, Mercedes-Benz och NIO.

Vision: Att förenkla bilägandet och skapa en bättre serviceupplevelse för alla

Bakgrund

2002 genomförde EU en lagändring för att skapa större konkurrens och bättre service för bilägarna. Sedan dess finns möjligheten att driva auktoriserad försäljning av bilar och service separat. Verkstadsmarknaden i Sverige är sedan några år i en stark omvandling. Utvecklingen mot färre och större verkstäder är tydlig. Ett större teknikinnehåll i bilar gör det svårare för många verkstäder att utföra sitt arbete och ställer ökade krav på investeringar. Större auktoriserade märkesverkstäder och kedjeanknutna verkstäder ökar kontinuerligt sin andel av marknaden och små oberoende verkstäder tappar marknad.

Mechanum-konceptet bygger på förbättrad kundservice. Mechanum-service sker i stora anläggningar byggda för bilservice med väldefinierade arbetsprocesser och välutbildad personal. Vi mäter med en egen undersökning varje dag kundtillfredsställelsen och har sedan starten haft i genomsnitt 95 procent nöjda kunder.

Välkommen till Mechanum – vi älskar service!