fbpx
 • Ring oss: 010-516 80 00
 • Maila oss: info@mechanum.com
 • Våra öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06: 30-18 & Tagene 7-17) Lör-, sön-& helgdagar: Stängt

FAQ

Vi älskar service!

FAQ

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som vi får ställda till oss.

Boka här

Kan jag lämna in min bil som är av ett märke ni inte är auktoriserade för?

Nej, det kan du inte. Vi tar endast emot bilar som är av något av de 15 bilmärken vi är auktoriserade för. Detta gäller alla våra tjänster. Vi är i dagsläget auktoriserade för Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Skoda, Volkswagen Transportbilar, Saab, Opel, Volvo, Polestar, Ford, BMW, MINI, Mercedes-Benz och NIO.

Vad betyder det att ni är auktoriserade?

Att vara auktoriserad verkstad betyder att vi är en förlängning av biltillverkaren. Vi arbetar endast med varje enskilt märkes specialutrustning och originaldelar samt specialutbildade märkestekniker. Det höjer andrahandsvärdet på bilen, ger dig en tryggare bil och en stämpel i serviceboken! Vi utför även garantireparationer och aktioner.

Måste jag ha med mig mitt körkort?

Ja, du behöver ha med ditt körkort för att legitimera dig vid inlämning av bilen.

Vilka betalsätt fungerar hos er?

Vi tar emot betalkort, delbetalningskort, Swish och Volvo CarPay. Alla våra verkstäder är kontantfria. Det går inte att betala med American Express hos oss.

Kan jag lämna in min bil hos er om jag har serviceavtal?

Ja, det kan du! De flesta rikstäckande serviceavtalen gäller hos oss. Skulle ditt serviceavtal vara bundet till en verkstad kan du inte använda det hos oss. Men du kan fortfarande komma hit och ta del av alla andra tjänster vi erbjuder.

Hur vet jag när min bil behöver service?

Serviceintervallen är olika för alla bilar beroende på märke, modell och drivmedel. Bilen indikerar själv i god tid när det är dags för service. Har du en app kopplad till din bil kan du oftast se direkt i appen hur länge det är kvar till service. Vill du ta reda på serviceintervallen själv kan du titta i bilens instruktionsbok för att se hur du får fram det i bilens infotainment-systemet.

Gäller bilens garanti efter jag varit hos er?

Ja, det gör den! Vi följer alltid tillverkarnas riktlinjer och använder oss enbart av originaldelar.

Har ni lånebilar?

Ja, absolut! Vi erbjuder lånebilar på alla våra serviceverkstäder när du lämnar in bilen för service eller reparation. Väljer du en lånebil ingår självriskreducering, 10 mils bränsle samt eventuell trängselskatt för 199 kr/dygn. I dagsläget har vi Ford Kuga, som är en automatväxlad hybrid. När du bokar service eller reparation ser du vilka dagar vi har lediga lånebilar, som är möjliga att boka. Här kan du läsa mer om våra lånebilar.

Har ni dubbdäck på era lånebilar?

Nej, våra lånebilar har friktionsdäck.

Min bil har blivit bärgad till er, vad händer nu?

Bärgade bilar bokas in i verkstaden i mån av tid och vi kommer kontakta dig när vi vet mer. Har du frågor kan du kontakta oss via info@mechanum.com eller 010-516 80 00. När din bil blivit bärgad till oss gäller inte erbjudandet om lånebil, utan kontakta ditt försäkringsbolag och ta reda på om du har möjlighet till en hyrbil.

Jag ska lämna in min bil hos er imorgon, kan jag lämna in den redan idag?

Absolut, det går jättebra om du ska lämna in bilen över dagen nästkommande dag! Det gäller alltså inte om du har tid för hjulskifte, stenskottslagning eller annan tjänst där du bokat en specifik tid. Om du har bokat lånebil under tiden din bil är inne på verkstaden kan du lämna in bilen tidigaste 16:30 dagen innan.

Jag har lämnat in min bil hos er, hur vet jag när den är klar?

Om du vill veta något kring status på din bil kan du kontakta oss via info@mechanum.com eller 010-516 80 00, Vi kommer kontakta dig när bilen är färdig att hämtas. Skulle det dyka upp något under besöket hör vi av oss till dig.

Hur mycket kommer mitt besök kosta?

När du bokat service eller reparation får du en bokningsbekräftelse på mejl med ett ungefärligt pris för vad besöket kommer kosta. För våra övriga tjänster ser du priset direkt när du bokar.

Min bil har blivit skadad, hur går processen till?

Först och främst behöver det göras en skadeanmälan till ditt försäkringsbolag. Därefter utförs en skadebesiktning och det bokas in en tid i verkstaden för när din bil ska repareras. Men du kan vara lugn, vi hjälper dig med allt genom hela processen och sköter all kontakt med ditt försäkringsbolag.

Viktigt att komma ihåg är att skadeanmälan till försäkringsbolaget inte innebär att skadan blir godkänd. Du som kund står som betalare till dess att försäkringsbolaget godkänt skadan.

Hur går en skadebesiktning till?

Du kan välja att göra din skadebesiktning på två olika sätt. Antingen bokar du en tid på någon av våra verkstäder där vi utför en skadebesiktning. Annars kan du välja att göra vår digitala fotobesiktning. Det enda du behöver göra är att fotografera skadan och fylla i vårt formulär. Här kan du läsa mer om våra olika skadebesiktningar.

Min bil är inlämnad på en av era skadeverkstäder, kan jag få en lånebil från er?

Nej, våra lånebilar är endast tillgängliga för de som besöker någon av våra serviceverkstäder för service eller reparation. Vi rekommenderar att du kontaktar ditt försäkringsbolag, en ersättningsbil kan nämligen ingå i din försäkring under reparationstiden.

Vilka försäkringbolag samarbetar ni med?

Vi samarbetar med alla försäkringsbolag!

Kan jag köpa däck hos er?

Absolut, det kan du göra! Vi är experter på däck och hjälper dig hitta däck som passar just din bil och din körstil. Dessutom erbjuder vi fälgar, kompletta hjul, hjulskifte, hjulförvaring och däckreparationer på våra anläggningar.

Vad erbjuder ni för olika inlämningsalternativ?

Vi har flera olika inlämningsalternativ, så att du kan välja det som passar dig bäst. Bland annat kan du välja att lämna in bilen på morgonen, kvällen, vänta på plats eller vår tjänst hämta-lämna. Här kan du läsa mer om vad hämta-lämna innebär.

Kan jag lämna in min elbil hos er?

Jadå, vi tar emot bilar med alla olika typer av drivmedel som är av våra auktoriserade bilmärken.

Vad är er ”Nöjd Kund-garanti”?

Vi bryr oss lika mycket om dig som kund, som vi gör om din bil. Vår Nöjd Kund-garanti består av två steg, prisgaranti och noll-fel garanti. Prisgarantin innebär att vi matchar priset om du hittat ett billigare pris hos en annan auktoriserad verkstad på din begäran. Noll fel-garantin finns för dig om något mot förmodan blivit fel under besöket, då hämtar vi bilen och korrigerar misstaget. Här kan du läsa mer om vår Nöjd Kund-garanti.

Hittar du inte svaret på din fråga? Varmt välkommen att kontakta oss via info@mechanum.com eller 010-516 80 00.


Läs mer om Mechanum

Mechanum är en auktoriserad flermärkesverkstad som utför service, reparationer och garantiarbeten på personbilar och transportbilar för 15 av Sveriges mest populära bilmärken. Våra bilmärken är Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Skoda, Volkswagen Transportbilar, Saab, Opel, Volvo, Polestar, Ford, BMW, MINI, Mercedes-Benz och NIO. Vi är utbildade av varje enskilt märke, för att kunna leva upp till deras högt ställda krav. Med andra ord känner vi din bil lika bra som de som byggde den.

 • Utför service, reparation och garantiarbeten oavsett vart du köpt din bil
 • Biltvätt, däck och bilglas under samma tak
 • Service- och skadeverkstäder i Göteborg och Malmö
 • Elbilsverkstad i Stockholm
 • Välj till lånebil vid service och reparation på någon av våra serviceverkstäder
 • Nästan alla rikstäckande serviceavtal gäller hos oss, för alla våra märken
 • Arbetar uteslutande med originaldelar och biltillverkarens egna specialverktyg
 • Oavsett om du tankar eller laddar din bil kan du lämna in den hos Mechanum
 • Samarbetar med alla försäkringsbolag
 • Vi tar emot alla våra märkens delbetalningskort