fbpx  
Ring oss: 010-516 80 00
Öppettider: Ordinarie öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06:30-18 & Tagene 7-17) Lördagar: 10-14 (endast Mölndal och Malmö), Sön- & helgdagar: Stängt. Avvikande tider förekommer på anläggningarna, läs mer här.

Skadeverkstad

Bilglas

Vi hjälper dig med bilglas och utför alla typer av glasarbeten, inklusive stenskottslagning och rutbyten.

För många känns ett stenskott som en skada med låg prioritet: det går ju fortfarande att köra bilen och så länge sikten inte hindras betänkligt så är det heller inte en skada som är akut att reparera eller åtgärda. Men många ångrar också att de inte åtgärdade sitt stenskott innan det blev till en spricka i vindrutan, och önskar att de hade kommit till oss tidigare.

Vindrutan är nämligen en viktigare del av bilens konstruktion än man kanske först kan tro. Den står emot hårda påfrestningar i form av luftmotstånd, regn, hagel, skräp och sten, och ligger faktiskt bakom ungefär en tredjedel av din bils konstruktionsfasthet. Krockkudden på passagerarsidan är dessutom beroende av att vindrutan ger stöd, och en vindruta som krossas vid en kollision utgör alltså en större fara än man kan tro.

Lagning av stenskott

Att laga ett stenskott går relativt snabbt och enkelt, åtminstone om man jämför det med att byta ut en hel ruta. Går du via ett försäkringsbolag är självrisken generellt lägre än om du måste byta ut rutan, och du sparar också på miljön då en stenskottslagning är betydligt mindre miljöpåfrestande än att byta ut hela rutan mot en ny.

Lagning av stenskott utförs alltid av utbildad personal och med biltillverkarnas originalprodukter. Upp till tre stenskott kan repareras vid ett tillfälle och hela processen tar generellt mellan 30 och 40 minuter men hör av dig till oss via telefon, e-post eller bokningsformuläret här på sidan så ger vi dig en mer exakt tidsuppskattning.

Rutbyte

I en del fall har skadan i bilrutan blivit så stor att den inte går att åtgärda på ett säkert sätt. Vi använder självklart bara tillverkarnas egna bilglas och kan byta alla rutor i din bil: framruta, sidorutor och bakruta.

Att byta en ruta är självklart något som undviks så långt det går, men om stenskottet har utvecklats till en repa som är längre än 25 mm krävs ett rutbyte. Detsamma gäller om stenskottet sitter närmare än fem centimeter från kanten (av hållfasthetskäl) eller mitt i förarens synfält (en reparation blir inte alltid helt osynlig, och reparationer som kan störa förarens sikt ska därför undvikas).

Fyll gärna i en skadeanmälan och ta med dig när du lämnar in din bil till oss, så går processen ännu snabbare.
Här kan du ladda ner ett skadeanmälningsformulär