fbpx
  • Ring oss: 010-516 80 00
  • Maila oss: info@mechanum.com
  • Våra öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06: 30-18 & Tagene 7-17) Lör-, sön-& helgdagar: Stängt

Snart dags för sommardäcken!

Vi befinner oss i första halvan av mars, med klassiskt vårväder. Det börjar med andra ord bli dags för sommardäcken. Men hur mår de egentligen? Här kommer några enkla kontrolltips. Så här gör du för att säkerställa att sommardäcken håller måttet:

Mönsterdjupet
Sommardäcken måste enligt lag ha minst 1,6 mm i mönsterdjup. Men, ju djupare mönster du har på dina sommardäck desto bättre kan de tränga undan vatten och desto kortare bättre blir din bromssträcka. Därför rekommenderar vi ett mönsterdjup på minst 3 mm.

Lufttrycket
Under vinterhalvåret kan sommardäcken tappa lite tryck. Genom att justera detta undviker du ökat slitage och förhöjd bränsleförbrukning. Dessutom får du bättre köregenskaper. I bilens instruktionsbok, samt i tankluckan, kan du se vilket lufttryck som är rätt för dina däck.

Behöver du nya sommardäck?
Inga problem – vi har både däcken och kunskapen som krävs för du ska få rätt fäste på sommarvägarna till rätt pris. Våra konkurrenskraftiga fastpriser på högkvalitativa sommardäck hittar du här.

Däckhotell
I en auktoriserad verkstad är säkerheten A och O. Här kontrolleras däcken minutiöst, samtidigt som hjulen monteras i moment – med belastning i rätt newtonmeter. Kör in till oss, så skiftar vi dina sommardäck för endast 399 kr och gör du det vid service eller reparation kostar skiftet endast 99 kr! Under tiden har du självklart fri lånebil. Hos oss får dina vinterdäck den auktoriserade återhämtning de förtjänar, i en trygg miljö som minimerar slitage och åldrande. Här kan du läsa mer om vårt förstklassiga däckhotell.

Säkra din tid för hjulskifteboka ditt besök redan i dag!

Varmt välkommen till Mechanum – vi älskar service.