Chat with us, powered by LiveChat  
Ring oss: 010-516 80 00
Öppettider: Sommaröppettider v.28-32: Vardagar: 7-17 (Malmö 06:30-17 & Tagene 7-16) Ordinarie öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06:30-18 & Tagene 7-17) Lördagar: Stängt, Sön- & helgdagar: Stängt. Avvikande tider förekommer på anläggningarna, läs mer här.

Service & Reparation

Hjulskifte

Har det blivit dags för hjulskifte? Precis som allt annat som rör din bils prestanda och köregenskaper kan du lita på att Mechanum hjälper dig på ett fackmannamässigt och prisvärt sätt. I samband med service kostar hjulskiftet endast 99 kr (ord. pris. 399 kr).*

Hjulskifte kallas ibland felaktigt för däckbyte, men innebär alltså inte ett byte av däck på befintliga fälgar, utan att man byter från till exempel sommardäck till vinterdäck.

Hur går hjulskiftet till?

Vid ett hjulskifte på någon av våra verkstäder i Göteborg och Malmö ser vi till att däcken placeras på rätt plats under din bil i förhållande till greppyta och mönsterslitage. Även vid nära nog optimala hjulinställningar tenderar nämligen däcken att slitas ojämnt vilket kan i sin tur skapar en ojämn greppyta mot underlaget. Med ett rätt genomfört hjulskifte förlänger du därför helt enkelt däckens livslängd. Bra för ekonomin, och bra för din egen säkerhet.

Tro det eller ej, men de bästa däcken ska faktiskt alltid sitta på bilens bakaxel, även om du har en framhjulsdriven bil! Det beror på att risken för sladd minskar väsentligt med bra bakdäck, något som mer än väl uppväger för maximalt grepp på drivande däckpar. Boka tid för hjulskifte direkt via vår hemsida, så hjälper vi dig med allt från hjulskifte till däckförvaring.

* Gäller servicearbeten som inklusive rabatt kostar mer än 1500 kr.

TILLBAKA