Chat with us, powered by LiveChat  
Ring oss: 010-516 80 00
Öppettider: Sommaröppettider v.28-32: Vardagar: 7-17 (Malmö 06:30-17 & Tagene 7-16) Ordinarie öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06:30-18 & Tagene 7-17) Lördagar: Stängt, Sön- & helgdagar: Stängt. Avvikande tider förekommer på anläggningarna, läs mer här.

Service & Reparation

Montering & balansering

Att byta däck är en lika självklar del av bilägandet som att byta olja. Vi brukar rekommendera att man börjar planera för ett däckbyte redan när man har några millimeter kvar till lägsta tillåtna spårdjup. Dels är det inte säkert att man kan få tag på de däck man vill ha direkt, och dels så är bilens väghållning och köregenskaper ofta försämrade redan innan man når ner till lägsta spårdjup!

Att byta däck är något som för många känns som en tung och onödig utgift, men det behöver faktiskt inte alls vara särskilt dyrt. Du kan köpa dina nya däck direkt från Mechanum, och få dem monterade och balanserade direkt på någon av våra verkstäder i Göteborg och Malmö – ett enkelt och smidigt sätt att försäkra sig om att din bil har bästa möjliga väggrepp.

Eftersom Mechanum är en auktoriserad märkesverkstad säljer vi de däck som din biltillverkare rekommenderar. På så vis kan vi borga för hög kvalitet och bra köregenskaper. Utöver montering och balansering kan det även vara en klok idé att boka in hjulinställning om du vet med dig att dina tidigare däck varit ojämnt slitna. Detta kan lämpligtvis utföras i samband med hjulskifte eller annan service.

Priserna för däck som visas på hemsidan är exklusive montering på fälg och bil. För 299 kronor per däck har du det monterat och klart på bilen. Då ingår montering av däcket på fälg och balansering av hjulet.

Behöver du inte nya däck och önskar balansera dina hjul kostar detta 249 kr per hjul. Då ingår av- och påmontering på bilen.

 

TILLBAKA