Chat with us, powered by LiveChat  
Ring oss: 010-516 80 00
Öppettider: Sommaröppettider v.28-32: Vardagar: 7-17 (Malmö 06:30-17 & Tagene 7-16) Ordinarie öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06:30-18 & Tagene 7-17) Lördagar: Stängt, Sön- & helgdagar: Stängt. Avvikande tider förekommer på anläggningarna, läs mer här.

Service & Reparation

Spolarvätska 3-literspåse (färdigblandad)

Spolarvätskans huvuduppgift är att effektivt (tillsammans med ett par nya torkarblad) göra rent vindrutan, bakrutan, och i de fall bilen har strålkastarspolare även strålkastarna, från smuts, trafikfilm och partiklar som skymmer sikten. Under den blöta delen av året går det åt mer spolarvätska och den kan ta slut plötsligt. Därför rekommenderar vi att du alltid har en påse färdigblandad spolarvätska i bilen så att du kan fylla på om det skulle behövas.

Startas spolarvätska som vi säljer vann SVT Plus test av spolarvätskor 2013.

Starta spolarvätska - bäst i test

Starta spolarvätska – bäst i test

Fryspunkt

De flesta spolarvätskor innehåller någon typ av frostskydd (alkohol), men det kan på sommaren finnas spolarvätska att köpa utan frostskydd då det inte behövs på sommaren. Mechanum säljer endast spolarvätska med frostskydd. Vill man på sommaren reducera frostskyddet går det bra att späda ut färdigblandad spolarvätska ytterligare genom att blanda 1 del färdigblandad spolarvätska med 1 del vatten med fortsatt god rengöringseffekt.

Det bästa är att ha en fryspunkt på spolarvätskan som klarar lägre temperaturer än den förväntade temperaturen. Om spolarvätskan i bilen fryser kommer det inte gå att spola rent rutan, och dessutom är det stor risk att spolarpumpen och övriga delar i spolarsystemet tar skada.

Spolarvätskan som vi fyller i verkstaden och den färdigblandade spolarvätskan som vi säljer har ett frostskydd ner till cirka -18 grader.

TILLBAKA