Chat with us, powered by LiveChat  
Ring oss: 010-516 80 00
Öppettider: Sommaröppettider v.28-32: Vardagar: 7-17 (Malmö 06:30-17 & Tagene 7-16) Ordinarie öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06:30-18 & Tagene 7-17) Lördagar: Stängt, Sön- & helgdagar: Stängt. Avvikande tider förekommer på anläggningarna, läs mer här.

Service & Reparation

Stenskottslagning

På Mechanum hjälper vi dig med rutbyten och stenskottsreparationer. Passa på att laga dina stenskott i vindrutan direkt för att motverka att sprickbildningen växer. Vi använder enbart biltillverkarnas originalglas och -produkter.

Om olyckan är framme och du behöver laga ett stenskott så står vi till ditt förfogande. Vi lagar stenskott med största precision och samarbetar med alla försäkringsbolag. Det är viktigt att laga ett stenskott så fort som möjligt, så vänta inte om du får det! Om du väljer att inte laga stenskottet så kryper det ner kondens i sprickan vilket leder till att hela rutan kan spricka. Det är mycket billigare att laga ett stenskott än att byta hela rutan. När vi lagar stenskott så använder vi en sugpropp eller en borr som tar upp vätskan som har bildats i stenskottet. Vi sprutar sedan i ett medel i sprickan som lagar stenskottet.

Viktigt att veta gällande stenskottsskador

Själva stenskottslagningen blir aldrig helt osynlig, men resultatet brukar bli väldigt bra. Tyvärr kan stenskott som sitter mitt i synfältet och stenskott som är större än en 5-krona inte lagas. Fråga oss om du är osäker! Går det inte att laga stenskottet kan vi istället hjälpa dig att byta rutan. Läs mer om rutbyten här.

Fyll gärna i en skadeanmälan och ta med dig när du lämnar in bilen till oss.
Här kan du ladda ner ett skadeanmälningsformulär

TILLBAKA