Chat with us, powered by LiveChat  
Ring oss: 010-516 80 00
Öppettider: Sommaröppettider v.28-32: Vardagar: 7-17 (Malmö 06:30-17 & Tagene 7-16) Ordinarie öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06:30-18 & Tagene 7-17) Lördagar: Stängt, Sön- & helgdagar: Stängt. Avvikande tider förekommer på anläggningarna, läs mer här.

Våra varumärken

SEAT Basservice

Nu behöver du inte orolig för att du ska bli stående med din bil på motorvägen. Vi har tagit fram Basservice – ett 12- punktersserviceprogram – som gäller dig som är ägare av en SEAT årsmodell 1985 till 2010.

I Basservice ingår även fri vägassistans under ett år – utan självrisk eller milbegränsning. Kan vi inte lösa problemet på plats, bärgar vi din bil till närmaste SEAT-verkstad. Detta gäller inom Sveriges gränser.

Följande åtgärder ingår i SEAT Basservice:

  • Byte av motorolja. Motorns olja förlorar efter ett tag sin smörjande och kylande egenskaper vilket leder till onormalt högt slitage.
  • Byte av oljefilter. För att oljefiltreringen ska fungera byter vi oljefilter. På så sätt behåller den nya oljan sina goda egenskaper fram till nästa service.
  • Byte av luftfilter. Luftfiltret påverkar bilens effekt och bränslefö För att motorn skall andas optimalt byter vi det.
  • Kontroll av batteri. För att minimera startproblem kontrollerar vi batteriets syranivå samt kallstartsegenskaper. Vi fyller även på med destillerat vatten vid behov.
  • Kontroll av avgassyste För att undvika att bilavgaser tränger in i kupé kontrollerar vi att avgassystemet inte läcker samt att klamrar och bussningar är i funktionsdugligt skick.
  • Okulärbesiktning av tä Tändningen påverkar motorns effekt och bränsleförbrukning. Vi gör en okular besiktning av tändsystemet.
  • Kontroll av läckage på motor, växellåda och kylare. Läckage av motor- och växellådsolja kan vara brandfarligt men kan även orsaka skador på bilens drivlina om den läcker ut.
  • Kontroll av bromsrör och bromsledningar. För att bilens bromssystem skall fungera tillfredsställande kontrollerar vi att inga läckage eller rostangrepp finns på bromsrör eller bromsledningar.
  • Kontroll av belysning och styrelektronik. Vi kontrollerar belysning samt (för bilar med diagnosutrustning) bilens styrelektronik och att inga felkoder finns lagrade.

 

SEAT Basservice 1895 kr