Chat with us, powered by LiveChat  
Ring oss: 010-516 80 00
Öppettider: Ordinarie öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06:30-18 & Tagene 7-17) Lördagar: Stängt, Sön- & helgdagar: Stängt. Avvikande tider förekommer på anläggningarna, läs mer här.

Våra varumärken

Volvo Serviceavtal

 

Volvo Originalservice från 199 kr/månad

Spara pengar på en vältränad bil.

Vi skräddarsyr ett serviceavtal för just din Volvo, så att du regelbundet får auktoriserad service till en lägre och fast kostnad i antingen 24 eller 36 månader. Man kan se det som ett gymkort – bilen hålls i toppskick och du vet på förhand hur lite det kommer att kosta dig. Eftersom vi även är utbildade av Volvo och endast servar med originaldelar får bilen samtidigt ett högre andrahandsvärde. Dessutom sköts allting med smidig månadsfaktura så att du slipper plocka fram plånboken vid varje verkstadsbesök.

VOLVO ORIGINALSERVICE FRÅN 199 kr I MÅNADEN*

Redan innan du tar nycklarna till din nya Volvo så finns det en möjlighet för dig att teckna ett serviceavtal. Det är ett sätt för dig som nybliven ägare av en Volvo att försäkra dig om att bilen dels kommer att få all den service som den behöver under kommande år och samtidigt se till att andrahandsvärdet på bilen hålls på högsta möjliga nivå. En Volvo som regelbundet servas av en auktoriserad verkstad värderas alltid högt. Det gör att du tryggt kan sälja din Volvo vidare, till ett bra pris, eftersom Mechanums auktoriserade mekaniker vet precis hur man tar hand om en Volvo. Hos våra verkstäder blir din bil servad av en Personlig Servicetekniker som har specialutbildning på Volvo och bara använder säkra och pålitliga Volvo Originaldelar. Dessutom ingår fri uppdatering till den senaste mjukvaran och ett års Volvo Assistans (värde 495 kr/år). Självklart får du även ett års garanti på servicen.

Ett rikstäckande serviceavtal för din Volvo innebär att du kan få din Volvo servad hos en auktoriserad verkstad var som helst i landet. Detta serviceavtal kan du teckna redan vid ditt bilköp eller så kontaktar du oss på Mechanum så kan du teckna detta heltäckande serviceavtal hos oss. Ett serviceavtal hos Volvo gäller i antingen 24 eller 36 månader. Efter att den tiden har förlöpt så kan du förnya kontraktet upp till 45 000 mil, det som helt enkelt uppnås först av de båda.

Läs mer om Volvo Originalservice här

* Priset är beräknat på en Volvo av 2008 års modell med bensinmotor, med en körsträcka på 1 500 mil per år. Lokala prisavvikelser kan förekomma.

För att få veta mer om Volvos serviceavtal, kontakta oss på 010-516 80 00 eller på info@mechanum.com.

Teckna serviceavtal

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi med ett prisförslag på serviceavtal för just din bil.

Namn (obligatoriskt)

Epost (obligatoriskt)

Registreringsnummer (obligatoriskt)

Mätarställning (mil) (obligatoriskt)

Årlig körsträcka (mil) (obligatoriskt)

Avtalslängd (obligatoriskt)

Övriga frågor

Vanliga frågor

Varför ska jag ha serviceavtal?
Du har kontroll över dina servicekostnader, skyddar dig mot eventuella prishöjningar och då Mechanums serviceavtal är prissänkta har du dessutom en lägre kostnad än vad du skulle haft utan serviceavtal.

Ett serviceavtal höjer dessutom bilens andrahandsvärde då bilen servas av experter på Mechanum vilket bland annat borgar för god kvalitet, uteslutande originaldelar från Volvo, riktiga servicestämplar i boken, förlängning av Volvo Assistans och att bilen servas helt enligt serviceplan.

Är det verkligen billigare med serviceavtal än att bara ta varje servicekostnad när den kommer?
Ja. Du har minst 10 % rabatt på totalkostnaden då du tecknar serviceavtal hos oss.

Vad ingår i serviceavtalet hos Mechanum?

  • Volvo Originalservice i enlighet med Volvos rekommendationer.
  • Byte av motorolja, oljefilter och packning.
  • Slitagekontroller.
  • Funktionskontroller.
  • Säkerhetskontroller.
  • Milbundna intervalltillägg (t.ex. byte av kupéfilter, tändstift, luftfilter och kamaxelrem).
  • Fri lånebil (du betalar endast bränslet)
  • Mot pristillägg bl. a. hjulskifte, däckhotell och bilvård.
  • Volvo Assistans tills bilen är 10 år.

Vad kostar serviceavtalet?
Volvo Serviceavtal har en fast månadskostnad under hela avtalstiden. Priset baseras på bilmodell och årlig körsträcka. Om verklig körsträcka avviker från avtalad sker en justering efter verkstadsbesök där priset höjs vid övermil och sänks vid undermil. För tiden som gått fram till justeringen sker en retroaktiv debitering alternativt kreditering. Efter avtalstiden kan avtalet förlängas ett år i taget till ett nytt pris.

Vad krävs av mig som bilägare?
För att serviceavtalet ska gälla måste du lämna in bilen på service vid rekommenderade serviceintervall.

Hur länge kan jag ha ett serviceavtal?
Avtalet kan tecknas för 24 eller 36 månader på både begagnade och nya Volvo personbilar. Avtalet kan därefter förnyas upp till 45 000 mil (tidigare fanns en gräns på 8 år, men nu är det enbart milgränsen som gäller).

Vad behöver jag för att teckna ett serviceavtal?
För att teckna ett Serviceavtal behöver du bara få en kreditupplysning godkänd om du inte redan har ett Volvokort. Serviceavtalet kan antingen faktureras via ditt Volvokort eller via månatlig faktura från Volvofinans.

Vad händer om jag kör mer eller mindre än den årliga körsträcka jag uppgett?
Din årliga körsträcka uppdateras varje gång du besöker auktoriserad Volvoverkstad eller bilprovningen. Om det är en stor differens här mot vad du tidigare uppgett kan ditt avtal komma att över- eller undermilsjusteras.

Det sker dock bara en justering i din månadskostnad om din ändrade körsträcka innebär att servicearbeten tillkommer eller faller bort under din avtalsperiod – det vill säga du betalar endast för det som ska utföras. Ska inget mer utföras betalar du inget mer.

Hur betalar jag för mitt serviceavtal?
Det är Volvofinans som administrerar betalning för serviceavtal. Har du Volvokort kommer det som en post i din månatliga faktura, har du inte Volvokort kommer Volvofinans skicka en faktura som avser betalning av serviceavtal. Det är alltså inte Mechanum som skickar fakturan för serviceavtalet.

Kan jag åka till vilken verkstad jag vill för service?
Om du har tilläggstjänsten ”Rikstäckande Service” kan du utnyttja ditt Serviceavtal på vilken Volvoverkstad du vill, annars måste du åka till den återförsäljare där du tecknat ditt Serviceavtal om du inte Om du vill serva din bil hos andra verkstäder än den avtalstecknande verkstaden, kan du mot en månatlig kostnad, utöka avtalet med tilläggstjänsten ”Rikstäckande Service”.

När jag köpte min Volvo ingick serviceavtal. Kan jag använda det på Mechanum?
Generellt sett är svaret nej. Men om du har bilägartjänsten ”Rikstäckande service” får du serva bilen på alla auktoriserade Volvoverkstäder. Om du inte har det kan du fråga återförsäljaren där bilen är köpt vad det skulle kosta extra med rikstäckande service.

När jag säljer min bil, vad händer med serviceavtalet då?
När du säljer bilen upphör serviceavtalet att gälla i och med ägarbytet. Du behöver inte kontakta oss utan det sker automatiskt.

Hur säger jag upp mitt serviceavtal?
Genom att ringa eller maila Mechanum. Vid ägarbyte sägs automatiskt ditt serviceavtal upp utan att du behöver göra något.

Hur lång uppsägningstid har jag på mitt serviceavtal?
Uppsägningstiden är en månad. Om du säger upp avtalet görs en kontroll mot hur mycket du utnyttjat avtalet och hur mycket du har betalat in. Om du utnyttjat avtalet för mer än vad du betalat in kommer det på sista fakturan att göras en justering mot detta. Inga pengar betalas dock tillbaka.

I er marknadsföring skriver ni att serviceavtal finns för priser från 199 kr / månad. Mitt serviceavtal kostar mer. Varför?
Priset 199 kr / månad är baserat på en Volvo V70 årsmodell 2008 med bensinmotor, med en avtalslängd på 1 år där det ingår en Volvo Essentialservice. Priset på ditt serviceavtal anpassas efter den service som just din bil behöver under avtalstiden.

Jag behöver göra en service nu och vill teckna ett serviceavtal som inkluderar denna service. Hur gör jag då?
Serviceavtalet behöver tecknas minst två dagar innan servicen utförs för att det systemmässigt ska gå att fakturera servicen på avtalet. Ring vår kundtjänst eller besök någon av våra kundmottagningar innan besöket för att teckna avtal.

Jag vill teckna serviceavtal till min företagsbil. Går det?
Absolut! Våra serviceavtal går att teckna både som privatperson och företag.

Vad är skillnaden mellan service-, verkstads- och trygghetsavtal?
Serviceavtal och verkstadsavtal är samma sak. Trygghetsavtal innefattar även reparationer. Trygghetsavtal går i dagsläget inte att teckna på Mechanum.

Tilläggstjänster

I ditt Volvo Original serviceavtal ingår service enligt serviceplan. Vill du passa på att ge din bil lite extra omsorg när du besöker oss och dessutom spara tid kan du komplettera ditt serviceavtal med någon eller flera av våra tilläggstjänster.

Tilläggstjänst Månadskostnad
Bilvård mellan 1 gång/år 66 kr
Bilvård stor 1 gång/år 219 kr
Bilvård stor med lackförsegling 1 gång/år 274 kr
Byte torkarblad bak 1 gång/år 19 kr
Byte torkarblad fram 1 gång/år 42 kr
Hjulförvaring och hjulskifte 2 gånger per år 167 kr
Hjulinställning 1 gång/år 125 kr
Lånebil vid service 0 kr
Lånebil med självriskreducering 1 gång/år 12 kr
Top-up-olja 1 liter/år 23 kr