fbpx
  • Ring oss: 010-516 80 00
  • Maila oss: info@mechanum.com
  • Våra öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06: 30-18 & Tagene 7-17) Lör-, sön-& helgdagar: Stängt

Audi Basservice

Nu behöver du inte vara orolig för att du ska bli stående med din bil på motorvägen. Vi har tagit fram Basservice – ett 12-punktersserviceprogram – som gäller dig som är ägare av en Audi årsmodell upp till 2015.


Audi Basservice
Pris: 1 895 kr inkl. moms


För samtliga Audi-modeller av modellår upp till 2015 ingår följande punkter vid en Basservice:

Byte av motorolja
Motorns olja förlorar efter ett tag sin smörjande och kylande egenskaper vilket leder till onormalt högt slitage. Därför byter vi oljan.

Byte av oljefilter
För att den nya oljan ska behålla sina goda egenskaper fram till nästa service måste även filtreringen av oljan fungerar. Därför byter vi även oljefilter när vi byter motorolja.

Byte av luftfilter
Luftfiltret påverkar bilens effekt och bränsleförbrukning. För att motorn ska andas optimalt byter vi det.

Avläsning av felminne
Är bilen utrustad med felminne läser vi av det och, vid behov, informerar vi om eventuella fel.

Kontroll av batteri
För att minimera startproblem kontrollerar vi batteriets syranivå. Vi fyller även på destillerat vatten vid behov.

Kontroll av avgassystem
För att undvika att bilavgaser tränger in i bilens kupé kontrollerar vi att avgassystemet inte läcker samt att klamrar och bussningar är i funktionsdugligt skick.

Kontroll av bromsrör och bromsledningar
För att säkerställa att bilens bromssystem fungerar som det ska kontrollerar vi att inga läckage eller rostangrepp finns på bromsrör eller bromsledningar.

Kontroll av läckage på motor, växellåda och kylare
Läckage av bilens motor och växellådsolja kan vara brandfarligt men kan även orsaka skador på bilens drivlina om den läcker ut.

Kontroll av drivaxeldamasker
För att undvika att smuts tränger in och förstör drivaxelknutarna kontrollerar vi att drivaxeldamasken är fri från skador.

Kontroll av skick på däck samt mönsterdjup
Däckens skick är avgörande för bilens väghållning och bromssträcka. För att din bil ska vara trafiksäker kontrollerar vi däckens skick och mönsterdjup.

Kontroll av bromsbelägg och bromsskivor
Bromsbelägg och bromsskivor är vitala delar för bilens bromsförmåga. Vi kontrollerar bromsbeläggens tjocklek samt bromsskivornas kondition.

Kontroll av yttre belysning
Vi kontrollerar belysning, avläser felminne samt nollställer serviceindikering.


Vid en Basservice används bara delar och tillsatser med Audi originalkvalitet och arbetet hos din auktoriserade Audi Serviceverkstad utförs av servicemekaniker som kan din bil. Det garanterar att driftsäkerheten i din Audi alltid är optimal. Det innebär även att din Audi förblir 100 % original. Det är tryggt för dig och bra för din Audis andrahandsvärde.

I Audi Basservice ingår fri Vägassistans under ett år för samtliga Audi-modeller av modellår upp till 2015. Med Vägassistans får du hjälp dygnet runt med bärgning eller starthjälp om din Audi skulle råka ut för ett driftstopp.


Välkommen till Mechanum – vi älskar service!