fbpx
 • Ring oss: 010-516 80 00
 • Maila oss: info@mechanum.com
 • Våra öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06: 30-18 & Tagene 7-17) Lör-, sön-& helgdagar: Stängt

BMW Mobile Care

Vägassistans för din BMW i hela Europa – en hjälpande hand på vägen.


BMW sätter normerna, lika mycket när det gäller service som när det gäller bilar. BMW Mobile Care har utvecklats speciellt för dig och din BMW med syfte att säkerställa dessa höga normer om du eventuellt skulle råka ut för ett driftstopp. Kort sagt, BMW:s omfattande vägassistans som sträcker sig över hela Europa står till ditt förfogande. Ring bara 020-21 00 00 för att nå BMW Mobile Service dygnet runt, året runt. BMW Mobile Service blir på så sätt din första kontaktpunkt i händelse av ett driftstopp.

Alla BMW-ägare – oavsett om bilen är ny eller begagnad – är berättigade till BMW Mobile Cares omfattande mobilitetsservice i 3 år från bilens registreringsdatum. Efter dessa tre år förlängs BMW Vägassistans i upp till 10 år genom att följa bilens serviceschema hos en auktoriserad BMW Serviceverkstad i Sverige. BMW Vägassistans förlängs automatiskt när servicen utförs, och innebär inga extra kostnader eller pappersarbete i samband med servicen.

BMW Mobile Care omfattning:

I händelse av ett driftstopp står all den service BMW Mobile Care kan erbjuda till ditt förfogande.
BMW Mobile Care samarbetar med utvalda tekniker och räddningstjänster för att få din BMW på vägen igen.

 • Assistans vid punktering. 
  Om du får en punktering hjälper vi dig att laga däcket på plats om det är möjligt. Om din bil är utrustad med däck av RFT-typ ordnar vi ytterligare Mobile Care-service om inte ersättningsdäck kan tas fram inom fyra timmar. Kostnader för utbytesdäck ingår ej. Undantag: vid en punktering hjälper vi till i den omfattning som anges.
 • Mindre missöden. 
  Vi hjälper gärna till med att lösa mindre problem som förlagda bilnycklar, om fel typ av drivmedel har tankats eller om du råkat ut för drivmedelstopp. Emellertid kan vi inte stå för kostnader för hjälp på plats eller för mobilitetsservice som tillkommer i den typen av fall.
 • Bogsering av närmsta BMW-verkstad. 
  Om ett fel inte kan repareras på plats, ser vi till att bilen blir transporterad till närmaste BMW-verkstad. Ersättningen täcker självriskkostnaden på gällande räddningsförsäkring (totalt max. SEK 2 500).
 • Fortsatt resa med taxi. 
  Om du behöver beställa en taxi i anslutning till ett driftstopp, ersätter vi kostnaderna för en eller flera taxiresor (totalt max. SEK 650).
 • Hotellvistelse. 
  Om du måste övernatta på grund av ett driftstopp står vi för hotell-kostnaderna för samtliga personer i bilen, antingen tills bilen är åtgärdad eller för högst 4 nätter (högsta hotellkategori: 4 stjärnor) förutsatt att driftstoppet ägt rum längre bort än 5 mil från din hemort.
 • Lånebil för att kunna fortsätta resan. 
  Vi står för kostnaderna för en motsvarande bil tills reparationerna klarats av. I Sverige: för maximalt 3 arbetsdagar plus helg; utomlands: för maximalt 5 arbetsdagar plus helg.