fbpx
 • Ring oss: 010-516 80 00
 • Maila oss: info@mechanum.com
 • Våra öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06: 30-18 & Tagene 7-17) Lör-, sön-& helgdagar: Stängt

BMW Vägassistans

Hjälp på vägen

BMW Vägassistans

Vägassistans för din BMW i hela Europa – en hjälpande hand på vägen.

Boka här

BMW sätter normerna, lika mycket när det gäller service som när det gäller bilar. BMW Vägassistans har utvecklats speciellt för dig och din BMW med syfte att säkerställa dessa höga normer om du eventuellt skulle råka ut för ett driftstopp. Kort sagt, BMW:s omfattande vägassistans som sträcker sig över hela Europa står till ditt förfogande.
Ring bara 020-21 00 00 för att nå BMW Vägassistans dygnet runt, året runt. BMW Vägassistans blir på så sätt din första kontaktpunkt i händelse av ett driftstopp.

Alla BMW-ägare – oavsett om bilen är ny eller begagnad – är berättigade till BMW Vägassistans omfattande mobilitetsservice i 3 år från bilens registreringsdatum. Efter dessa tre år förlängs BMW Vägassistans i upp till 10 år genom att följa bilens serviceschema hos en auktoriserad BMW Serviceverkstad i Sverige. BMW Vägassistans förlängs automatiskt när servicen utförs, och innebär inga extra kostnader eller pappersarbete i samband med servicen.

BMW Assistans omfattning:
I händelse av ett driftstopp står all den service BMW Vägassistans kan erbjuda till ditt förfogande.
BMW Mobile Care samarbetar med utvalda tekniker och räddningstjänster för att få din BMW på vägen igen.

Assistans vid punktering. 
Om du får en punktering hjälper BMW dig att laga däcket på plats om det är möjligt. Om din bil är utrustad med däck av RFT-typ ordnar de ytterligare vägassistans-service om inte ersättningsdäck kan tas fram inom fyra timmar. Kostnader för utbytesdäck ingår ej. Undantag: vid en punktering hjälper de till i den omfattning som anges.

Mindre missöden. 
BMW hjälper gärna till med att lösa mindre problem som förlagda bilnycklar, om fel typ av drivmedel har tankats eller om du råkat ut för drivmedelstopp. Emellertid kan de inte stå för kostnader för hjälp på plats eller för mobilitetsservice som tillkommer i den typen av fall.

Bogsering av närmsta BMW-verkstad. 
Om ett fel inte kan repareras på plats, ser BMW till att bilen blir transporterad till närmaste BMW-verkstad. Ersättningen täcker självriskkostnaden på gällande räddningsförsäkring (totalt max. SEK 2 500).

Fortsatt resa med taxi. 
Om du behöver beställa en taxi i anslutning till ett driftstopp, ersätter BMW kostnaderna för en eller flera taxiresor (totalt max. SEK 650).

Hotellvistelse. 
Om du måste övernatta på grund av ett driftstopp står BMW för hotell-kostnaderna för samtliga personer i bilen, antingen tills bilen är åtgärdad eller för högst 4 nätter (högsta hotellkategori: 4 stjärnor) förutsatt att driftstoppet ägt rum längre bort än 5 mil från din hemort.

Ersättningsbil för att kunna fortsätta resan. 
BMW står för kostnaderna för en motsvarande bil tills reparationerna klarats av. I Sverige: för maximalt 3 arbetsdagar plus helg; utomlands: för maximalt 5 arbetsdagar plus helg.


Läs mer om Mechanum
På Mechanum utför vi alla förekommande service- och reparationsarbeten. Och oavsett var du köpt din BMW så gäller garantireparationer hos oss. När vi tar hand om din bil använder vi både BMWs egna diagnosverktyg samt alla de specialverktyg som krävs för att ge din bil ett fullt certifierat omhändertagande. Eftersom att vi är utbildade av BMW får du även alltid en giltig stämpel i serviceboken, släckta tvåor från besiktningen och garanti på allt verkstadsarbete. Dessutom är vi en fullvärdig skadeverkstad som uteslutande arbetar med originaldelar och som samarbetar med alla försäkringsbolag. Kort sagt: hos oss är din BMW i trygga händer.

 • Vi är en auktoriserad BMW-verkstad som utför alla förekommande service- och reparationsarbeten
 • Vi utför garantireparationer oavsett var du köpt din BMW
 • Vi utför av BMW beslutade aktions- och återkallningsarbeten
 • Vi ger en giltig stämpel i serviceboken
 • Vi släcker tvåor från din besiktning
 • Vi utför BMW Service Inclusive, och alla rikstäckande serviceavtal som köpts av BMW i Sverige gäller hos oss.
 • Hos oss kan du betala med BMW Card
 • Vi är kontrollerade av DEKRA