fbpx
 • Ring oss: 010-516 80 00
 • Maila oss: info@mechanum.com
 • Våra öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06: 30-18 & Tagene 7-17) Lördagar: Stängt, Söndagar & Helgdagar: Stängt.

Mercedes FairPrice

Kör du en A-, C- eller E-Klass*? Då slipper du oroa dig för vad din service kommer att kosta i framtiden! Med FairPrice inför vi nämligen fasta priser både på service och på tilläggsarbeten.


Att lämna sin bil på service kan ibland vara förknippat med en del funderingar och tankar. Vad kommer de att hitta? Vad kommer det att kosta? På Mercedes-Benz har man tänkt en hel del på det här, och satsar därför mycket på det man kallar FairPrice.

– Man brukar tala om ”liten” och ”stor” service, berättar Carolina Ring på Mercedes-Benz servicemarknadsavdelning.
– Med FairPrice har därför varje bilmodell två fasta servicepriser. Och det täcker in alla de vanliga servicear som görs.

Men fasta priser på service är inte ovanligt. Det som många bävar för är de där extrakommentarerna – ”Dags att byta bromsar” är en klassiker som alla får höra – förr eller senare.

– När vi frågade våra kunder var det många som kände lite oro över detta -”vad kommer man att hitta på min bil och vad kommer det att kosta att åtgärda”.
– Men när vi gick igenom det hela så stod det klart att det i allmänhet var ett ganska begränsat antal åtgärder det rörde sig om. Oftast någon form av byte.

Därför har man nu infört helt fasta priser på dessa reparationspaket.

– Många tror att en Mercedesverkstad är dyrare än andra, men i själva verket är det ofta tvärtom, berättar Carolina.
– När du lämnar din bil till en auktoriserad Mercedes-Benz verkstad tas den omhand på ett optimalt sätt.
– Mekanikerna är specialister på din bil och arbetar endast med Mercedes-Benz bilar. De har dessutom tillgång till hela koncernens samlade kunskapsbas.
– Det är inte bara kunskapen som skiljer oss från andra verkstäder. Det är även att vi har en särskild, avancerad diagnosutrustning när vi undersöker bilen.
– Om något behöver bytas, använder vi enbart Mercedes-Benz originalreservdelar.
– Vid varje servicetillfälle får du en stämpel i din servicebok och en komplett ifylld servicebok är alltid ett värdefullt bevis på att din Mercedes-Benz är välskött.


Fairprice finns för:

 • A-Klass
 • C-Klass (typ 203 sedan och kombi 2002-2007)
 • E-Klass (typ 211 sedan och kombi 2002-2009)


5 goda skäl att vända sig till en auktoriserad Mercedes-Benz-verkstad:

 • Din bil servas av specialutbildade mekaniker som kan allt om Mercedes-Benz.
 • Våra mekaniker använder rätt verktyg för din bil.
 • Vi använder alltid Mercedes-Benz originalreservdelar vid service och reparation och låter din Mercedes förbli en Mercedes.
 • Din bil uppdateras vid behov med de senaste programvarorna, såväl tekniska som program för bilens datasystem.
 • Mobilitetsgarantin Mobilo gäller. Det är en garanti som gäller i upp till 30 år om du har servat din Mercedes på en auktoriserad verkstad