fbpx
  • Ring oss: 010-516 80 00
  • Maila oss: info@mechanum.com
  • Våra öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06: 30-18 & Tagene 7-17) Lör-, sön-& helgdagar: Stängt

Skoda Basservice

Med Skoda Basservice behöver du aldrig oroa dig för att bli stående med bilen på motorvägen. Skoda Basservice är ett 12-punktersserviceprogram – perfekt för alla som äger en Skoda av årsmodell 2015 och äldre.


Skoda Basservice
Pris: 1 895 kr inkl. moms


I Basservice ingår även fri vägassistans under ett år – utan självrisk eller milbegränsning. Kan de inte lösa problemet på plats, bärgar Skoda din bil till närmaste Skodaverkstad.

Detta ingår i Skoda Basservice:

Byte av motorolja
Motorns olja förlorar efter ett tag sin smörjande och kylande egenskaper vilket leder till onormalt högt slitage.

Byte av oljefilter
För att oljefiltreringen ska fungera byter vi oljefilter. På så sätt behåller den nya oljan sina goda egenskaper fram till nästa service.

Byte av luftfilter
Luftfiltret påverkar bilens effekt och bränsleförbrukning. För att motorn skall andas optimalt byter vi det.

Kontroll av batteri
För att minimera startproblem kontrollerar vi batteriets syranivå samt kallstartsegenskaper. Vi fyller även på med destillerat vatten vid behov.

Kontroll av avgassystem
För att undvika att bilavgaser tränger in i kupén kontrollerar vi att avgassystemet inte läcker samt att klamrar och bussningar är i funktionsdugligt skick.

Okulärbesiktning av tändsystemet
Tändningen påverkar motorns effekt och bränsleförbrukning. Vi gör en okulärbesiktning av tändsystemet.

Kontroll av läckage på motor, växellåda och kylare
Läckage av motor- och växellådsolja kan vara brandfarligt men kan även orsaka skador på bilens drivlina om den läcker ut.

Kontroll av bromsrör och bromsledningar
För att bilens bromssystem skall fungera tillfredsställande kontrollerar vi att inga läckage eller rostangrepp finns på bromsrör eller bromsledningar.

Kontroll av belysning och styrelektronik
Vi kontrollerar belysning samt (för bilar med diagnosutrustning) bilens styrelektronik och att inga felkoder finns lagrade.

Kontroll av drivaxeldamask
För att undvika att smuts tränger in och förstör drivaxelknutarna kontrollerar vi att drivaxelmasken är fri från skador.

Kontroll av skick på däck
Däckens skick är avgörande för bilens väghållning och bromssträcka. För att din bil skall vara trafiksäker kontrollerar vi däckens skick, ålder och mönsterdjup.

Kontroll av bromsar
Bromsbelägg och bromsskivor är vitala delar för bilens bromsförmåga. Vi kontrollerar bromsbeläggens tjocklek och bromsskivornas kondition.


Välkommen till Mechanum – vi älskar service!