fbpx
 • Ring oss: 010-516 80 00
 • Maila oss: info@mechanum.com
 • Våra öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06: 30-18 & Tagene 7-17) Lör-, sön-& helgdagar: Stängt

Basservice

Lånebil vid service och reparation

Skoda Basservice

Med Skoda Basservice behöver du aldrig oroa dig för att bli stående med bilen på motorvägen. Skoda Basservice är ett 12-punktersserviceprogram – perfekt för alla som äger en Skoda av årsmodell 2016 och äldre.

Boka här

Pris: 1 995 kr inkl. moms

I Basservice ingår även fri vägassistans under ett år – utan självrisk eller milbegränsning. Kan de inte lösa problemet på plats, bärgar Skoda din bil till närmaste Skodaverkstad. När du behöver hjälp med bilen vid akut driftstopp/okörbar bil ska du ringa larmcentral dygnet runt: 020-72 70 70 inom Sverige eller +46-771-72 70 70 från övriga Europa

Detta ingår i Skoda Basservice:

Byte av motorolja
Motorns olja förlorar efter ett tag sin smörjande och kylande egenskaper vilket leder till onormalt högt slitage.

Byte av oljefilter
För att oljefiltreringen ska fungera byter vi oljefilter. På så sätt behåller den nya oljan sina goda egenskaper fram till nästa service.

Byte av friskluftfilter
Förbättrar luftkvaliteten i bilen och filtrerar bort t.ex. pollen, damm och slitagepartiklar från vägbanan.

Kontroll av batteri
För att minimera startproblem kontrollerar vi batteriets syranivå samt kallstartsegenskaper. Vi fyller även på med destillerat vatten vid behov.

Kontroll av avgassystem
För att undvika att bilavgaser tränger in i kupén kontrollerar vi att avgassystemet inte läcker samt att klamrar och bussningar är i funktionsdugligt skick.

Okulärbesiktning av tändsystemet
Tändningen påverkar motorns effekt och bränsleförbrukning. Vi gör en okulärbesiktning av tändsystemet.

Kontroll av läckage på motor, växellåda och kylare
Läckage av motor- och växellådsolja kan vara brandfarligt men kan även orsaka skador på bilens drivlina om den läcker ut.

Kontroll av bromsrör och bromsledningar
För att bilens bromssystem skall fungera tillfredsställande kontrollerar vi att inga läckage eller rostangrepp finns på bromsrör eller bromsledningar.

Kontroll av belysning och styrelektronik
Vi kontrollerar belysning samt (för bilar med diagnosutrustning) bilens styrelektronik och att inga felkoder finns lagrade.

Kontroll av drivaxeldamask
För att undvika att smuts tränger in och förstör drivaxelknutarna kontrollerar vi att drivaxelmasken är fri från skador.

Kontroll av skick på däck
Däckens skick är avgörande för bilens väghållning och bromssträcka. För att din bil skall vara trafiksäker kontrollerar vi däckens skick, ålder och mönsterdjup.

Kontroll av bromsar
Bromsbelägg och bromsskivor är vitala delar för bilens bromsförmåga. Vi kontrollerar bromsbeläggens tjocklek och bromsskivornas kondition.


Läs mer om Mechanum
Vi låter din Skoda förbli 100% Skoda. I våra verkstäder utför vi alla förekommande Skoda service- och reparationsarbeten, samt garantireparationer. Vi vet precis vad din bil behöver för ett långt och problemfritt liv, oberoende av vart du köpt den eller ålder. Eftersom vi är auktoriserade uppfyller vi de högt ställda kraven från biltillverkaren och kan ge din Skoda ett certifierat omhändertagande. Vi är utbildade av Skoda och utbildar oss löpande för att kunna upprätthålla vår expertis allteftersom tekniken utvecklas.

 • Auktoriserad Skoda-verkstad som utför alla förekommande service- och reparationsarbeten
 • Fullvärdig skadeverkstad som samarbetar med alla försäkringsbolag
 • Vi utför garantireparationer oavsett var du köpt din Skoda
 • Vi utför av Skoda beslutade aktions- och återkallningsarbeten
 • Vi arbetar endast med originaldelar, specialverktyg samt Skodas egna diagnosverktyg
 • Alltid en giltig stämpel i serviceboken
 • Vi släcker tvåor från din besiktning
 • Nästan alla rikstäckande serviceavtal som köpts av Skoda i Sverige gäller hos oss
 • Hos oss kan du betala med Skoda-kortet
 • Din Skoda Mobilitetsgaranti förlängs vid service på auktoriserad verkstad (värde 495 kr/år, fråga oss för fullständiga villkor)