fbpx
  • Ring oss: 010-516 80 00
  • Maila oss: info@mechanum.com
  • Våra öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06: 30-18 & Tagene 7-17) Lör-, sön-& helgdagar: Stängt

Däck till din Volvo

Som auktoriserade är vi en förlängning av Volvo själva. Därför vet vi precis vilka däck som just din bil behöver.


När Volvo utvecklar sina bilar testar de alltid fram det optimala däcket för just den modellen och för just de vägar den ska köra på. Det gör att deras bilar blir säkrare, drar mindre bränsle och släpper ut mindre avgaser. Som auktoriserade är vi en förlängning av Volvo själva. Så undrar du vilka däck du ska byta till, fråga gärna oss på Mechanum.

Vilka däck passar din bil bäst?
Det finns inget enskilt vinterdäck med optimal prestanda på samtliga underlag. Istället är det bilmodell, vilka vägar du kör på och de däckegenskaper du värderar högst som avgör vilket däck som passar dig och din bil bäst. Är du osäker kring val av däck så fråga våra specialutbildade tekniker. De kan din bil bättre än någon annan. Tillsammans väljer ni ut de vinterdäck som möter just dina behov och prioriteringar bäst.

4-hjulsinställning
De flesta bilar är i dag framhjulsdrivna, vilket innebär att varje hjul är individuellt avfjädrat. För att behålla de ursprungliga vägegenskaperna och minska snedförslitning av däcken, bör man göra regelbunden hjulinställning på alla fyra hjulen.

EU:s nya däckmärkning
I november 2015 trädde EU:s nya däckmärkning i kraft. Märkningen underlättar valet av däck genom att klassificera tre viktiga däckegenskaper: bränsleeffektivitet, våtgrepp (bromssträcka på vått underlag) och externt bullar. Tillsammans bildar de en måttstock för däckets kvalitet och säkerhet, och klassificeringsmärkningen finns tillgänglig på alla våra försäljningsställen. (gäller ej dubbdäck)

Betala ett däck per månad
Med Volvokort är det enkelt att dela upp kostnaden över en tidsperiod som passar dig. Betalning på fyra månader är alltid helt räntefritt. Vill du ha räkningen på lägre belopp per månad, utnyttjar du din kortkredit. Dessutom får du bonus när du betalar med Volvokort.

Däckhotell för 5,50 kronor natten
Förvara dina sommardäck på vårt däckhotell för bara 5,50 kr per natt (999 kr per säsong). Du sparar en hel del plats i hemmet, och för att öka hållbarhet och livslängd sker förvaringen i sval och mörk miljö. Grovrengöring av däck och fälg ingår alltid.

Fälgar
Vi har ett brett utbud av både aluminium- och plåtfälgar till just din bil. Från 15″ och uppåt. Kontakta oss för priser och erbjudanden!

Hjulskifte 199 kr (värde 499 kr) vid service!
Erbjudandet gäller endast servicearbeten som inklusive rabatt kostar mer än 1 500 kr.

Kontakta oss på 010-516 80 00 för att köpa däck, få rådgivning eller boka hjulskifte.