fbpx
 • Ring oss: 010-516 80 00
 • Maila oss: info@mechanum.com
 • Våra öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06: 30-18 & Tagene 7-17) Lör-, sön-& helgdagar: Stängt

Polestar Optimering

Lånebil vid service och reparation

Polestar Optimering

Ta chansen att optimera din Volvo på sex prestandaområden. Polestar Optimering – endast 9 300 kr!

Boka här

Visste du att vi utför Polestar effektoptimering på din Volvo? Polestar Performance optimerar effekten och vridmomentet i din Volvo. Det gör bilen piggare och roligare att köra och det ökar säkerheten i situationer där du behöver extra prestanda, t.ex. vid omkörningar. Allt detta utan att öka den certifierade bränsleförbrukningen eller påverka din Volvos Originalgaranti. Nu behöver ingen längre ta riskerna med ”chip-trimning” för att nå en starkare körupplevelse.

Polestar Performance installeras snabbt och smidigt. Arbetet kan mycket väl utföras i samband med en ordinarie service, däckbyte, montering av Volvotillbehör eller en rekonditionering. Precis som med andra Volvo Originaltillbehör kan Polestar Performance öka andrahandsvärdet för din Volvo.

Frågor och svar:

Måste jag registreringsbesiktiga min bil efter en effektoptimering?
Ja, enligt vägverket skall alla förändringar på bilen registreringsbesiktigas om de påverkar bilens heblilsgodkännande. Som alla effektoptimeringar så påverkar även Polestar Performance detta helbilsgodkännande. Till skillnad mot alla andra system så kan dock Polestars effektoptimeringar registreringsbesiktigas med hjälp av Volvos intyg.

Hur går det till att registreringsbesiktiga min bil efter en effektoptimering med Polestar Performance?
När du har effektoptimerat din bil hos Volvohandlaren får du ett intyg från Volvo Personvagnar tillsammans med kvittot vid betalning. Du bokar sedan själv tid hos Svensk Bilprovning för en registreringsbesiktning. Vid tidsbokningen kontrolleras att den aktuella anläggningen utför registreringsbesiktningar, vissa mindre anläggningar saknar personal med rätt behörighet för detta.
Vid registreringsbesiktningen uppvisas intyget från Volvo Personvagnar för personalen som utför besiktningen. Man utför en enkel registreringsbesiktning, kallad A2A. Kostnaden för en registreringsbesiktning ingår inte i priset för effektoptimeringen.

Hur påverkas min försäkring av att bilen effektoptimeras med Polestar Performance?
Volvia och alla andra försäkringsbolag accepterar och godkänner eventuella maskinskador på bilar med effektoptimering från Polestar som är utförda av godkända och auktoriserade Volvo märkesverkstäder.

Hur påverkas fordonsskatten efter en effektoptimering med Polestar Performance?
Då skatten är baserad på utsläppsnivåer och Polestars effektoptimeringar inte påverkar certifierade värden påverkas heller inte fordonsskatten.

Ökar förmånsvärdet på min tjänstebil efter att jag har effektoptimerat den med Polestar Performance?
Enligt skatteverket räknas effektoptimeringen och dess installation som extrautrustning och påverkar således förmånsvärdet. Om förmånshavaren betalar privat kan två alternativ användas:

1. Om förmånshavaren betalar privat och lämnar över bestyrkt kopia av räkning/faktura till arbetsgivaren sker beskattningen enligt följande. Trimningssatsen inkl. montering ska läggas till som extrautrustning. Samtidigt får förmånshavaren sänkt förmånsvärde för det inbetalda beloppet det år som betalningen sker. Exempel: Förmånsvärde 10 000 kr inkl trimsats. Kostnad betald av förmånshavaren är 2 500 kr. Förmånsvärde blir detta år blir då 7 500 kr (10 000 – 2 500). Kommande år 10 000 kr.

2. Om förmånshavaren betalar själv och inte lämnar över räkning/faktura har arbetsgivaren inget underlag för effektoptimeringen. I sådant fall påverkas normalt inte förmånsvärdet då extrautrustningen tillhör förmånshavaren.

Jag har en miljöbil. Förlorar jag förmånerna med detta efter en effektoptimering med Polestar Performance?
Enligt transportstyrelsens regler så klassas ett fordon som miljöbil om de kan köras på ett alternativbränsle (annat bränsle än bensin, diesel eller gasol) samtidigt som bränsleförbrukningen vid blandad körning inte överstiger 9,2 L/100km. Då Polestars effektoptimeringar inte påverkar den certifierade bränsleförbrukningen så klassas Volvos miljöbilar som miljöbil även efter en optimering med Polestar Performance.

Kan jag köra min Flexifuelmodell på bensin även efter en effektoptimering?
Volvos Flexifuelmodeller kan både i originalutförande och efter en effektoptimering köras på både bensin och E85, etanol. Efter en effektoptimering rekommenderas E85 för att få ut maximal prestanda ur motorn. Bilen kan även köras på bensin, 98 oktan, men med något sämre prestanda som resultat. Bensin 95 oktan kan inte rekommenderas. Detta kan orsaka driftstörningar (t.ex. ryckningar) vilket beror på att bränslet inte har ”rätt” kvalitet. För att få lägre bränsleförbrukning ska man välja 98 oktan, och för maximal effekt E85.
För Flexifuelmodellerna står det i intyget som lämnas till Bilprovningen i samband med registreringsbesiktningen en effekt på 180kW, vilket är uppmätt effekt med bensin 98 oktan.

För att se om din bil kan ta del av Polestar effektoptimering, vänligen besök Polestars hemsida.

För mer information om priser och produkten, kontakta oss via telefon 010-516 80 00 eller e-post info@mechanum.com.

Polestaroptimering – endast 9 300 kr!


Läs mer om Mechanum
Låt de som är specialutbildade på Volvo ta hand om den. Din Personliga Servicetekniker kan din bil utan och innan, precis lika bra som de som byggde den. Vi utför alla förekommande Volvo service- och reparationsarbeten, även garantireparationer. Det spelar ingen roll vart du köpt din Volvo, vi vet precis vad den behöver för att fortsätta vara en av världens säkraste bilar. Vi är utbildade av Volvo och går kontinuerligt utbildningar för att upprätthålla vår kompetens.

 • Auktoriserad Volvo-verkstad som utför alla förekommande service och reparationsarbeten
 • Fullvärdig skadeverkstad som samarbetar med alla försäkringsbolag
 • Vi utför garantireparationer oavsett var du köpt din Volvo
 • Vi utför av Volvo beslutade aktions- och återkallningsarbeten
 • Vi arbetar endast med originaldelar, specialverktyg samt Volvos egna diagnosverktyg
 • Alltid en giltig stämpel i serviceboken
 • Vi släcker tvåor från din besiktning
 • Alla rikstäckande serviceavtal som köpts av Volvo i Sverige gäller hos oss
 • Hos oss kan du betala med Volvo-kortet
 • När du servar din bil hos oss förlängs automatiskt ditt Volvo Assistans-avtal (gäller till att bilen blir 10 år gammal)
 • Gratis mjukvaruuppdatering ingår vid service (beroende på årsmodell, fråga oss för mer information)