fbpx
  • Ring oss: 010-516 80 00
  • Maila oss: info@mechanum.com
  • Våra öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06: 30-18 & Tagene 7-17) Lör-, sön-& helgdagar: Stängt

Serviceverkstäder

Serviceverkstäder

Mechanum är en auktoriserad serviceverkstad för Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Skoda, Saab, Opel, Volvo, Polestar, Ford, BMW, MINI, Mercedes-Benz och NIO. Vi erbjuder bästa möjliga service till såväl person- som transportbilar.

Alla våra mekaniker är specialutbildade av din bils tillverkare och vi arbetar uteslutande med originaldelar samt biltillverkarnas egna diagnosverktyg. Detta innebär att vi både vill och kan säkerställa att din bil håller den höga kvalitet som din bils tillverkare förespråkar och rekommenderar. Vi hittar alltså inte på lösningar – vi kan dem.

Våra serviceverkstäder är en förlängning av biltillverkarna själva
Auktoriserad service är mer än bara specialverktyg, originaldelar och avancerad utbildning. Det är en brygga mellan din bil och dess tillverkare. Vi kan alltid garantera:

  • Åtgärder utifrån generalagentens specifika protokoll
  • Kostnadsfria aktioner och återkallningar
  • Rätt olja som förlänger bilens livslängd
  • Felsökning utifrån biltillverkarens databas


Protokoll och behörighet
Allt vårt verkstadsarbete sker utifrån generalagentens bestämda protokoll. Det betyder att vi har unik behörighet till biltillverkarnas uppdateringar och rekommenderade åtgärder. Vi vet alltså vad som är aktuellt och prioriterat för varje bilmodell, baserat på tid och antal mil. Och det är tryggt, för det ger extremt tydliga riktlinjer. Syftet med att serva utifrån biltillverkarens egna protokoll är alltid att säkerställa ett säkrare, längre och bättre liv för varje bil.

Kvalitetsåtgärder
Gemensamt för alla auktoriserade verkstäder är att biltillverkarna direkt informerar dem om aktuella åtgärder. Det kan t.ex. handla om aktioner, kampanjer, återkallningsarbeten eller upptäckta kvalitetsbrister där något behöver bytas ut. Dessa kan endast utföras hos en auktoriserad verkstad och bekostas av biltillverkaren, vilket gör det gratis för kunden. En icke-auktoriserad har inte samma relation med biltillverkarna, och vet därför inte om någon särskild uppdatering eller säkerhetsåtgärd behöver göras. Detta blir extra tydligt när det gäller din bils mjukvara, då det endast är auktoriserade verkstäder som kan uppdatera den.

Ett säkert oljesystem
Det är inte ovanligt att många tänker ”olja som olja”. Men generellt sett är oljan olik för varje bil, vilket innebär att varje biltillverkare har sina egna krav på vilken olja som måste användas vid service. Och eftersom auktoriserade verkstäder endast servar och reparerar enligt biltillverkarnas exakta rekommendationer arbetar de utifrån ett särskilt oljesystem. På så sätt kan kan de garantera att din bil får precis den olja den behöver, så att den mår som den ska och håller längre.

Förtroende ger trygghet
Som auktoriserade har vi biltillverkarnas och generalagenternas fulla förtroende. Alla åtgärder görs med speciella verktyg och reservdelar – där varje mekaniker är utbildad för varje bilmodell, samt har tillgång till information och uppdateringar för varje enskild bil. När en auktoriserad verkstad felsöker din bil görs det alltid med full tillgång till din biltillverkares databas. Att lämna sin bil i våra auktoriserade händer är alltså ett tryggt val. Vill du veta mer? Här berättar vi om auktorisationens alla fördelar.


Välkommen till Mechanum – vi älskar service!