Chat with us, powered by LiveChat  
Ring oss: 010-516 80 00
Öppettider: Ordinarie öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06:30-18 & Tagene 7-17) Lördagar: Stängt, Sön- & helgdagar: Stängt. Avvikande tider förekommer på anläggningarna, läs mer här.

Service & Reparation

Vanliga frågor

Här har vi samlat svaren på några vanliga frågor. Hittar du inte det du söker får du gärna kontakta oss på info@mechanum.com så hjälper vi dig.

Varför har ni nästan inga priser på hemsidan?

Eftersom vi är auktoriserade för tio olika bilmärken och gör alla förekommande service- och reparationsarbeten på dessa skulle det helt enkelt bli för mycket information att lägga upp. Dessutom har vi med jämna mellanrum erbjudanden som påverkar priset så för att det priset som gäller för just den service/reparation din bil behöver ber vi dig ringa eller maila oss.

Varför kostar service olika mycket från gång till gång?

Varje bil har ett serviceprogram som är skräddarsytt för att bilen skall fortsätta rulla så länge som möjligt till så låga driftskostnader som möjligt. Vissa delar av bilen (exempelvis tändstift och luftfilter) har bytesintervaller och dessutom varierar det hur grundlig inspektion som skall göras. En service där många delar skall bytas och en grundlig inspektion skall göras är dyrare än en service där endast motorolja och oljefilter skall bytas.

Vad kostar hjulskifte och förvaring?

Hjulskifte kostar 399 kr per gång och förvaringen kostar 699 kr per säsong. Hjulskiftet inkluderar kontroll av däckskick och mönsterdjup och förvaringen inkluderar tvätt av fälgarna. I samband med service eller verkstadsbesök över 1500 kr kostar hjulskiftet endast 99 kr.

Ingår tvätt i förvaringen?

Ja. Själva vill vi kalla förvaringen för däckhotell eftersom vi ger dina hjul den omsorg de förtjänar. När vi gjort rent hjulen är de redo för förvaring i vårt svalt tempererade och mörka däckhotell, där de ligger till nästa skifte.

Vad kostar det med lånebil hos er?

Själva lånebilen är kostnadsfri. Du betalar endast bränslet för den sträcka du kört, antingen genom att tänka 1 liter per mil eller genom att betala 15 kr per mil i kundmottagningen. Väljer du självriskreducering för 149 kr ingår 5 fria mil samt att självrisken endast är 1 000 kr om du skulle råka skada bilen (annars är självrisken 6 250 kr). Passerar du genom betalstationerna för trängselskatt i Göteborg får du betala 18 kr för två passager eller 60 kr för obegränsat antal passager under en dag.

Vilka lånebilar erbjuder ni?

Vi erbjuder olika lånebilar av de märken vi är auktoriserade för. De flesta lånebilarna är Ford Fiesta, men vi har även ett fåtal andra bilar såsom Opel Astra och varav några av har automatisk växellåda, och några har dragkrok. Har du särskilda önskemål, meddela detta vid bokningen av ditt verkstadsbesök så gör vi vårt bästa för att tillgodose dina behov.

Vilka regler gäller för era lånebilar?

Rökning och husdjur inte är tillåtna i lånebilarna. Eventuella p-böter som lånebilen får när du disponerar den fakturerar vi dig.

Hur fungerar det med självrisk om man råkar skada lånebilen?

Om du inte valt självriskreducering för 149 kr (inkl. 5 mils bränsle) så är självrisken 6 250 kr vid skada. Har du självriskreducering betalar du 1 000 kr i självrisk vid skada.

Gör ni service enligt alla riktlinjer från biltillverkarna?

Ja, vi följer den serviceplan som finns för just din bil och alla serviceanvisningar som varje biltillverkare har bestämt. För de märken vi har auktorisation är vi godkända av biltillverkaren själva att utföra alla förekommande service- och reparationsarbeten.

Ringer ni mig när bilen är klar?

Ja, mekanikern eller verkmästaren ringer upp dig när bilen är klar om ni inte bestämt något annat, eller om du väntar på plats

Vilka betalningssätt finns hos er?

Från och med första januari 2017 kommer vi inte längre erbjuda kontant betalning på någon av våra anläggningar. Vi vill öka säkerheten för både våra kunder och personal samt att behovet av kontant betalning minskar.

Vi erbjuder betalning med kort samt fakturabetalning för företag (efter godkänd kreditprövning). De kort vi accepterar är Visa, Mastercard och märkeskorten för de märken vi är auktoriserade för.

Läs mer om delbetalningen här.

Saab-, Opel-, Ford- samt Volvokortet erbjuder 4 månader räntefri delbetalning.
Mercedes-Benz-kortet erbjuder 6 månader räntefri delbetalning.
Volkswagen-, Audi- och Skodakortet erbjuder 12 månader kostnadsfri delbetalning.
BMW Card erbjuder 6 och 12 månader räntefri delbetalning eller 30-60 dagars fri kredit.

Hur ansöker jag om mitt bilmärkes kort?

Alla kort förutom Volvokortet kan du ansöka om i vår kundmottagning, och betala besöket direkt med kortet (förutsatt att kortansökan beviljas).

Vad händer när min bil har blivit bärgad till er?

Vi kommer att kontakta dig första vardagen efter att din bil ankommit till oss och meddelat att bilen är hos oss, hur snart vi kommer att felsöka den och lämna information om hur tidsplanen för åtgärd ser ut. Ansvarig person kommer att ringa under förmiddagen och meddela.