fbpx
  • Ring oss: 010-516 80 00
  • Maila oss: info@mechanum.com
  • Våra öppettider: Vardagar: 7-18 (Malmö 06: 30-18 & Tagene 7-17) Lör-, sön-& helgdagar: Stängt

Torkarbladen – så tar du hand om dem!

Dina torkarblad gör ett fantastiskt jobb, och ju värdigare de får åldras desto bättre sikt får du på vägarna. Så här gör du för att både torkarbladen och rutorna ska förbli friska i kylan:

Torka aldrig torra rutor

Gummit på dina torkarblad gör underverk på vått glas, men tyvärr inte på torrt. Särskilt inte när rutorna är täckta av snö och is. Då slits istället både torkarbladen och vindrutan ut i förtid. Gör så här:

  1. Värm upp vindrutan, borsta bort all snö och använd alltid spolarvätska när du avlägsnar smuts från vindrutan.
  2. Är vindrutan täckt av is? Undvik då att kombinera avfrostningsspray med isskrapa, risken är annars att du repar glaset. Vi på Mechanum rekommenderar istället Sonax flytande isskrapa som effektivt tar bort is och förbygger ny. Du hittar den i vår kundmottagning från endast 79 kr.
  3. Om du parkerar när det snöar eller regnar – stäng av vindrutetorkaren innan du stänger av motorn. Annars är det lätt hänt att torkarbladen går igång på en torr och frusen vindruta nästa gång du startar bilen.

Byt varje år

God sikt innebär trygg körning. Därför behöver torkarbladen bytas ut med jämna mellanrum. Rekommendationen är minst ett byte per år. Men skulle du märka att dina torkarblad verkar slitna så rekommenderar vi ett omedelbart byte oavsett när du bytte sist. Exempel på detta kan vara att bladen ger ifrån sig ett knarrande ljud eller att du ser ränder på rutan. Då är det hög tid att byta. På Mechanum vet vi precis vilka torkarblad som är rätt för just din bil. Vi är auktoriserade, och vi hjälper dig mer än gärna.


Välkommen till Mechanum – vi älskar service!